İmamoğlu; “Ben seçilince yeşil alan çığlığı attılar”

İBB Meclisi’nin Ekim ayı ilk oturumunda AKP’li meclis üyeleri, İBB’nin iştiraki İmar A.Ş’ye ait Şişli, Kağıthane, Esenler, Başakşehir, Eyüp ve Beşiktaş’taki boş durumdaki bazı parsellerin park alanına dönüştürülmesini talep ettiklerini anımsatarak, “Son 1-2 haftadır meclisteki çoğunluk kullanılarak ticaret alanı yeşil alana çevirmeye çalışıyorlar. Biz seçilince yeşil alan diye çığlık atmaları güzel oldu.

“Hacıosman’daki boş ormanı 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda halka açacağız”

Hacıosman bölgesinde 1 milyon 100 bin metrekarelik bir orman bulunduğunu söyleyen İmamoğlu, “İçinde insan yok ve kapalı. İstanbul’un göbeğinde bomboş bir alan var. Orayı da 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramımızda halka açacağız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kemerburgaz Kent Ormanı açılışına katıldı. Kılıçdaroğlu, İstanbul’un son yıllarda betonlaştığını anımsatarak, “Bu orman 2 yıldır neden açılmadı? Çünkü 2 yıldır benimle uğraşıyorlardı. Benimle uğraşmaktan vazgeçin İstanbul’u İstanbul yapın. Her yer beton oldu bizim yeşil alana ihtiyacımız var” dedi. İmamoğlu ise belediye başkanı seçilmesiyle ilk başlattığı projelerin yeşil alanlarla ilgili vadi projeleri olduğunu kaydederek, “ Umuyoruz gelecek yıldaki Cumhriyet Bayramı’nda, kalan 5.6 milyon metrekarelik alanı açacağız. Öte yandan Hacıosman bölgesinde 1 milyon 100 bin metrekarelik bir orman var. İçinde insan yok ve kapalı. Orayı da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda halka açacağız” ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu, Kemerburgaz Kent Ormanı açılış törenine katıldı. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’na CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, şişli belediye başkanı Muammer Keskin, Sarıyer belediye başkanı Şükrü genç, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, eski belediye başkanları Nurettin Sözen ile Ali Müfik Gürtuna ve CHP Milletvekilleri Yüksel Mansur Kılıç,Gökan Zeybek,Turan Aydoğan,CHP İlçe Başkanları CHP Belediye Meclis Üyeleri ve binlerce vatandaş eşlik etti.

Burada konuşan İmamoğlu, “Bu şehir önündeki metropollerin sıralamasında yeşil alan konusunda yeterli değilse ben kentin her yerini yeşil alanlarla donatan bir belediye başkanı olmak isterim. Bu kentin çok fazla sorunları var; deprem, ulaşım gibi. İnsanın yaşama moralli bir şekilde tutkuyla bağlanabilmesi sosyal alanlarıyla, kültürle, sanatla yapabiliyor. Bu güzel kentin yeşil alan farkı bizim için önemli. Kırsaldan kente yoğun bir göç var. Yüzde 85’imiz şehirlerde yaşıyoruz. Elimizden gelen tüm katkıyı yapıp insanlarımıza hizmet vermek zorundayız .

Kentlerimiz betonla anılan kentler. Nefes alabileceğimiz alanları büyütmek ve geliştirmek zorundayız. Bu şehrin akıllı bir şehir olması ve fırsat veren bir kent olması gibi yeşil kent yaratmalıyız. İstanbul’un geleceğine not ettik. Milyonlarca metrekarelik alan kazandıracağımızı seçim sürecinde anlatmıştık. İlk başlattığımız projelerimiz yeşil alanla ilgili vadi projelerimiz oldu. Göreve geldiğimiz ilk dönemde bu hassasiyetimizi dile getirdiğimizde bize bu alandan bahsedildi. Bu alan, 6 yıl önce orman bakanlığından tahsis edildi. Bir türlü açılmamış. Tahsis edildikten sonra projelendirilmiş ama 2 yıldır bir şey yapılmamış. Öylece duruyordu epeyce eksik vardı. 2 yılı aşkın süredir var olan organizasyon sıkıntılarını giderdik. Şimdi Cumhuriyet Bayramımızın arifesinde açtığımız bu alanda spor aktiviteleri yapacağız. Umuyoruz gelecek yıldaki Cumhuriyet Bayramında kalan 5.6 milyon metrekarelik alanı açacağız” ifadelerini kullandı.

“Ben seçilince yeşil alan çığlığı attılar”

Hacıosman bölgesinde 1 milyon 100 bin metrekarelik bir orman bulunduğunu söyleyen İmamoğlu, “İçinde insan yok ve kapalı. İstanbul’un göbeğinde bomboş bir alan var. Orayı da 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramımızda halka açacağız” dedi. İBB Meclisi’nin Ekim ayı ilk oturumunda AKP’li meclis üyeleri, İBB’nin iştiraki İmar A.Ş’ye ait Şişli, Kağıthane, Esenler, Başakşehir, Eyüp ve Beşiktaş’taki boş durumdaki bazı parsellerin park alanına dönüştürülmesini talep ettiklerini anımsatarak, “Son 1-2 haftadır meclisteki çoğunluk kullanılarak ticaret alanı yeşil alana çevirmeye çalışıyorlar. Biz seçilince yeşil alan diye çığlık atmaları güzel oldu.

İETT garajıyla ilgili yeşil alandan bahsediyorlar. Biz yıllardır aynı şeyi söylüyoruz alınan bu kararın içindeki aldatmacayı söylemeden edemeyeceğim. Daha yeni 1-2 yıl önce Kiptaş’a Başakşehir’de 266 milyon vererek satın alındı. Buraya 17 milyon harcayıp,10 ay önce proje geliştirip satışa çıkaran yönetim, seçimden sonra ‘ben burayı yeşil alan yaptım’ deyip önümüze getiriyor. Buna kimse inanmaz” diye konuştu.

insan”

Kemal Kılıçdaroğlu ise önceliklerinin kentte yaşayan yurttaşlar olduğunu belirterek, “İnsana hizmet hakka hizmet etmektir. Ekrem Başkan İstanbul’u çok iyi biliyor. İstanbul’un sorunlarına çözümleri ve İstanbulluların taleplerini biliyor ve talepler doğrultusunda tarihi değerlere sahip çıkıyor. Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Bir burayı düşünün temiz havayı içimize çekiyoruz. Bir de İstanbul’da ister Şişli ister Bağcılar’ı düşünün, arabalar vızır vızır geçiyor ve sizler egzos dumanını teneffüs ediyorsunuz. Bakın burada hepimizin yüzü gülüyor. Neden; ağaçları gördük, yemyeşil çayırları çimanleri, göğü gördük burada. Bizim felsefemizde öncelik insandır. Her şey insan için olmalıdır. İnsan mutlu ise hepimiz mutlu oluruz. Hepimizin mutsuz olduğu bir dünyada yaşamak istemeyiz. Her taraf beton olmaya başladı, bizim yeşilliğe ihtiyacımız var.

Bizim gülmeye, yürümeye, koşmaya ihtiyacımız var. Umarım İstanbul’un her tarafı yeşil olur, bi uçakla geldiğimizde beton değil, ağaç görürüz. İstanbul’u İstanbullunun hak ettiği şekilde yeniden ayağa kaldırmak zorundayız. Bu görevi başkan üstlendi. Genç, dinamik, tuttuğunu koparan biri. Gelecekte de güzel şeyler yapacağız. İstanbul her şeyi ile çok güzel olacak. Ekrem Başkanın görevi de size hizmet etmek. Geçmişte hizmet eden diğer belediye başkanlarına da şükran borçluyuz. Biz hizmet eden hiç kimsenin hizmetini gözardı etmek istemeyiz. Hizmet rant için değil, halk için, çocuklar için olmalı” dedi. Konuşmaların ardından alanda ilk kez düzenlenen Gazi Koşusu’nda ilk üçe giren yarışmacılara İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu madalyalarını verdi. Ardından Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu partili yöneticilerle beraber kurdele keserek açılışı gerçekleştirdiler.

İmamoğlu ise belediye başkanı seçilmesiyle ilk başlattığı projelerin yeşil alanlarla ilgili vadi projeleri olduğunu kaydederek, “Umuyoruz gelecek yıldaki Cumhriyet Bayramı’nda, kalan 5.6 milyon metrekarelik alanı açacağız. Öte yandan Hacıosman bölgesinde 1 milyon 100 bin metrekarelik bir orman var. İçinde insan yok ve kapalı. Orayı da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda halka açacağız” ifadelerini kullandı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir