İDO'dan alternatif güzergah

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), TEM otoyolunun Gebze-İzmit bölümündeki viyadüklerde yenileme çalışması nedeniyle yaşanan trafik yoğunluğuna, Eskihisar-Topçular arabalı vapur ile Pendik-Yalova hızlı feribot seferleriyle alternatif oluşturuyor.

İDO’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Karayolları Köprü Viyadükleri İzolasyon Çalışması kapsamında, 24 Temmuz’a kadar TEM otoyolunun Gebze kavşağı ile İzmit doğu kavşağı arasındaki viyadüklerin her iki yönünde üstyapı ve izolasyon yenileme çalışmaları gerçekleştirilecek.

İlk etap olarak güney (İstanbul-Ankara) yönünde 24 saat esasına göre yapılacak çalışmalar sırasında otoyol trafiğe kapatılarak ulaşım uygun kavşaktan D-100 karayoluna yönlendirilecek.

Filosunda 3 ayrı tipte 18 arabalı vapur ile 5 farklı tipte 9 hızlı feribot bulunduran İDO, Eskihisar-Topçular arabalı vapur hattı ile Pendik-Yalova hızlı feribot hattında, çalışmalar nedeniyle meydana gelecek trafik sıkışıklığına yönelik çeşitli önlemler aldı.

İDO, trafiğin yoğunlaştığı bölgede, Eskihisar-Topçular arasında ara vermeksizin gerçekleştirdiği arabalı vapuru seferleri ile Pendik-Yalova hattındaki 2 bin 354 seferiyle yolcuların hizmetinde olacak. İDO, bu hatta, belirtilen tarihe kadar 1 milyon 400 bine yakın yolcu ve 250 binin üzerinde araç kapasitesi sunacak.
 

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir