İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu; Rasim Öztekin’e verdiğimiz sözü tutacağız

Ekrem İmamoğlu, usta oyuncu Rasim Öztekin ile yaptığı son sohbeti hatırlatarak, “İstanbulluların geleneksel tiyatromuzu ve Kavuklu geleneğini, hissedileceği mekanı bu şehre kazandırma konusunda neler yapabileceğimizi hararetli bir şekilde konuşmuştuk. Bunu mutlaka yapacağız ve bu borcumuzu yerine getireceğiz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün son yolculuğuna uğurlanan usta oyuncu Rasim Öztekin için Ses Tiyatrosu’nda, onunla yaptığı son sohbeti hatırlatarak, “Kavuklu geleneğinin çok güçlü bir şekilde hissedileceği, tarihinin öğrenilip gelecek nesillere aktarılabileceği, yaşayabileceği mekanı bu şehre kazandırma konusunda yapabileceklerimizi, hararetli bir şekilde konuşmuştuk. O mekanı, en kısa zamanda, ona söz verdiğimiz biçimde mutlaka yapacağız ve bu borcumuzu yerine getireceğiz” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, tedavi gördüğü hastanede iki gün önce hayatını kaybeden usta oyuncu Rasim Öztekin’in cenaze törenine katıldı.

 ”Rasim Öztekin’in 26 yıl boyunca sahne aldığı Beyoğlu’ndaki Ses Tiyatrosu’nda düzenlenen törende konuşan İmamoğlu, tiyatronun toplumu dönüştürmek için kapılarını açan özel bir sanat olduğunu belirterek, Gerçek tiyatrocular böyle bir sanatı icra etmenin sorumluluğunu taşıyan, bana göre çok özel insanlardır. Rasim Öztekin, gerçek bir tiyatrocu, çok özel bir insandır. Tiyatromuz içerisinde kendine has bir yer edinmiş, sembol isimler biri olmuştur. Rasim Öztekin geleneksel tiyatromuzun en anlamlı simgesi olan kavuğu hakkıyla ve layıkıyla taşımıştır. Kavuklu olmanın değerini bilerek, önemini bilerek yaşamıştır” dedi.

‘O MEKANI, EN KISA ZAMANDI ONA SÖZ VERDİĞİMİZ BİÇİMDE BU ŞEHRE KAZANDIRACAĞIZ’

Öztekin’in Kavuğu, günü geldiğinde kendinden önceki büyük ustaların yaptığı gibi, tevazuuyla, zarafetle, titizlikle, bir büyük geleneğin parçası olduğunun farkında olarak devrettiğini anlatan İmamoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

”Şahsen tanıma şansına kavuştum Sayın Rasim Öztekin’i. İnsancıllığıyla, tevazuuyla, insanların gönlüne kolayca ulaşabilen biriydi. Etrafına da kesinlikle kayıtsız, şartsız iyilik yayan bir insandı. Rasim Öztekin’in bizler için farklı bir yeri vardı, aynı zamanda çok kıymetli bir İstanbulluydu. Doğup yaşadığı kenti seven, sahip çıkan, derdini dert edinen ve bunu paylaşmaktan çekinmeyen çok kıymetli bir hemşerimizdi. Kendisi ile bir araya geldiğimizde, İstanbulluların geleneksel tiyatromuzu ve Kavuklu geleneğini, çok güçlü bir şekilde hissedileceği, bu tarihi öğrenip gelecek nesillere aktarabileceği, yaşayabileceği mekanı bu şehre kazandırma konusunda neler yapabileceğimizi hararetli bir şekilde konuşmuştuk. O mekanı, en kısa zamandı ona söz verdiğimiz biçimde bu şehre kazandırmak; İBB olarak tiyatromuza, tiyatromuzun ustalarına ve tabii ki şimdi uğurladığımız büyük usta Rasim Öztekin’e karşı kesinlikle bir borcumuzdur. Bunu mutlaka yapacağız ve bu borcumuzu yerine getireceğiz.”

İmamoğlu, herkesin Rasim Öztekin gibi uğurlanmak isteyeceğini belirterek, konuşmasını şöyle tamamladı:

”Bazı nadir insanlar vardır ki; onları içimizde yas, gözümüzde yaş olsa da dudaklarımızda kesinlikle bir tebessümle uğurlarız. Bu herkese nasip olmaz. Çünkü onlar bize, insan olmayı bütün boyutlarıyla; hayatta ortaya koydukları bütün tavır ve davranışlarıyla hissettirmiştir. Eminim onlar da öyle yolculuk etmek isterler, böyle ayrılmak isterler bu dünyadan. Bundan kesinlikle mutluluk duyarlar. Bu nadir insanlardan birisi de yakından tanıma fırsatına erdiğim sevgili Rasim Öztekin’i de sevgiyle, minnetle, saygıyla ve de tebessümle uğurluyoruz. Yolu açık olsun. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Hepinize sabır diliyorum.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir