HDP’den oturma eylemi yapan ailelerle ilgili çağrı: ‘Ortak bir heyet oluşturalım’

HDP, Diyarbakır il binasının önünde oturma eylemi yapan aileler ile ilgili Meclis’teki partilere çağrı yaptı. Yapılan açıklamada, “Gelin, herkes elini taşın altına koysun; parlamento çatısı altında ortak bir heyet oluşturalım ve bu sorunlara köklü bir çözüm için hemen girişimlerde bulunalım.”

HDP, Diyarbakır il binasının önünde eylem yapan ailelerle ilgili basın toplantısı düzenledi. HDP İl Eşbaşkanları Hülya Alökmen, Zeyat Ceylan ve milletvekilleri Saliha Aydeniz ile Musa Farisoğulları’nın katıldığı açıklamada, HDP’nin eylem yapan ailelerin taleplerini yıllardır dile getirdiği belirtildi.

“HDP’li 3 Büyükşehir Belediye Eş Başkanlıklarına kayyım atanması ile beraber partimize dönük geliştirilen baskı ve kriminalize yönelimleri devam ediyor. Gelişen gasp süreci ile beraber Diyarbakır il binamız önünde aileler tarafından bir oturma eylemi başlatılmıştır” diyen Musa Farisoğulları, “İl binamız önünde dile getirdikleri talepleri, bizler Halkların Demokratik Partisi ve bileşenleri olarak savaş ve çatışmaların yaşandığı bu coğrafyada yıllarca dile getirdik. Bu coğrafyada yaşanan savaş, çatışma ve çözümsüzlüğe karşı daima onurlu barışı ve çözümü savunduk” sözlerini kullandı.

“UZATTIĞIMIZ BARIŞ ELİ İKTİDAR TARAFINDAN GERİ ÇEVRİLDİ”

Uzattıkları barış elinin iktidar bloku tarafından geri çevrildiğine dikkat çeken Farisoğulları, “40 yılı aşkındır bu coğrafyada yaşanan savaş ve çatışmalarda on binlerce insan yaşamını yitirmiştir. On binlerce insan evlerinden edilmiş, on binlercesi faili meçhullere kurban gitmiştir. Bugün barış annelerimizin, Cumartesi annelerinin ve bu savaşta yaşamını yitirenlerin aileleri yıllardır ‘barış olsun, ölümler ve kayıplar olmasın’ mücadelesi vermiştir. Fakat buna rağmen bu ülkeyi yöneten iktidarlar ve devlet bu çağrılara kulak vermemiştir. Tam tersine savaş ve çatışma zeminini daha da derinleştirerek devam etmiştir. Savaşın ve çatışmanın derinleştiği bu dönemde çocuklarını kaybeden ve çocuklarını arayan ailelerimizin acıları üzerinden, özel savaş yöntemleri devreye sokulmuştur. Bu bağlamda partimizin önünde oturan ailelerimize, ziyaret ve destek verme adı altında kimi paramiliter unsurların da devreye sokulduğunu bilmekteyiz. Bununla beraber partimizi kriminalize etmeye ve kazanımlarımızı gasp etmeye dönük sergilenen tutum ve davranışları, parti olarak, bu gelişmelerin bilincinde olduğumuzu belirtiyoruz” şeklinde konuştu.

PARLAMENTOYA ÇAĞRI

Farisoğulları, demokrasi güçleri, demokratik barış ve çözümden yana olan tüm kesimleri gelişmelerle ilgili olarak duyarlı olmaya davet etti. Meclis’te grubu bulunan partilere de çağrıda bulunan Farisoğulları, şunları söyledi:

“Sorumluluk gereği, parlamentoda grubu bulunan bütün partilere açık çağrımızdır; gelin, herkes elini taşın altına koysun; parlamento çatısı altında ortak bir heyet oluşturalım ve bu sorunlara köklü bir çözüm için hemen girişimlerde bulunalım. Savaş ve çatışmayı sonlandıracak, kayıp ve çatışma alanında bulunan bütün gençlerimizi ortak bir yaşama kavuşturalım. Parti olarak bu konuda üzerimize düşen her türlü sorumluluklarımızı yerine getireceğimizi belirtmek istiyoruz.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir