HDP’den Bakan Soylu hakkında suç duyurusu: Pervin Buldan’ı tehdit etti

HDP’den Bakan Soylu hakkında suç duyurusu: Pervin Buldan’ı tehdit etti

Halkların Demokratik Partisi (HDP), İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile açıklamalarına Merkez Yürütme Kurulu imzalı yazılı açıklamayla yanıt verdi.

“Soylu, tekrar Bakan olabilmek, Saray’ın gözüne girebilmek, koalisyon ortağının desteğini alabilmek için HDP’yi kullanmaya çalışmaktadır.” diyen HDP, Bakan Soylu’nun Buldan’ı tehdit ettiğini vurgulayarak, hakkında suç duyurusunda bulunduğu duyurdu.

HDP’nin açıklaması şöyle:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP’nin hiçbir ilgisinin bulunmadığı bir konuda haddini, yasal ve anayasal sınırlarını aşarak Eş Genel Başkanımız’la yaptığı konuşma içeriğini çeşitli mecralarda sürdürmektedir.

Soylu, HDP’li Buldan’ı doğruladı: Evet aradım, açıklamasında eksik yok fazlası var Soylu, HDP’li Buldan’ı doğruladı: Evet aradım, açıklamasında eksik yok fazlası var
Bunun bir tek nedeni vardır. Soylu, tekrar Bakan olabilmek, Saray’ın gözüne girebilmek, koalisyon ortağının desteğini alabilmek için HDP’yi kullanmaya çalışmaktadır.

Kendisine siyasi ve insani ahlak sınırlarını hatırlatmakla yetiniyoruz. HDP’nin seçimlerde aldığı oyları ve barajı aşarak parlamentoda yer almasını hazmedemeyen bir anlayışın demokrasi ve insan hakları ile en ufak bir alakası yoktur.

Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan’ı, “size artık yaşama hakkı yok” diyerek açıkça tehdit etmektedir. Ayrıca “o köyde taş taş üstünde bırakmayacağım” diyerek bütün köy halkını da tehdit etmektedir. O bölgede sokağa çıkma yasağı ilan ederek, insan hakları ihlallerini yaparak köyde yaşayanları topluca cezalandırma yolunu seçmektedir.

Üyelerimize, partimize ve köy halkına dönük her türlü olumsuzluğun ve saldırının tek sorumlusu, herkesi hedef gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dur. Hukuk önünde hesap sormak için bugün kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğumuz bilgisini kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir