Eyüpsultan Belediye Meclis Başkanı Mehmet ER tarafsızlığını bozdu meclis karıştı

Example HTML page

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8 Seçim 2’nci toplantı dönemi Mart ayı 2’nci bileşimi aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere meclis Başkanı Mehmet ER Başkanlığın da toplandı.

GÜNDEM

Yazılı ve sözlü önergeler verildi .

CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Zülfü Çakar’ın Alibeyköy Merkez Mahallesi Sağlık Ocağı hakkın da ki yazılı önergesi

CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Gülsüm Polat’ın Meclis Konuşması ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliliği komisyonu kurulması hakkında ki sözlü soru önergesi.

CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Filiz Gökçe’nin meclis konuşması ve sözlü önergeleri.

CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Sema Balcı’nın meclis konuşması ve sözlü soru önergesi.

CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Emine Çelik’in Genç ölümlere ve (intiharlara ) dikkat çeken meclis konuşması.

Önergeler Başkanlık makamına oy birliğiyle gönderildi. Buraya kadar her şey normal koşullarda ilerledi.

Gündem dışı konuşmalara geçildi.

Gündem dışı konuşmalar bölümün de şahıslar adına söz alan CHP Eyüpsultan Belediye Meclis üyesi Gülsüm Polat,Emine Çelik,Filiz Gökçe,Sema Balcı,İyi Parti Meclis Üyesi Nail Balkan, söz alarak konuşmalarını yaptılar.

Siyasi Partiler Grupları adına Söz alan İyi Parti Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Nail Balkan,MHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Serkan Cihan’ın konuşmalarını bitirmesi ardından CHP Eyüpsulta Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Zülfü Çakar söz alarak konuşmalarını yaptılar.

Her şey CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Zülfü Çakar’ın konuşmasını bitirmesi ile birlikte Eyüpsultan Belediyesi Meclis Başkanı Mehmet ER’in söze sert bir biçim de girmesi ile birlikte alevlendi.

AK-PARTİ Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu hakında hakaret içeren konuşmasının ardından,TBMM’de CHP TBMM Grup Başkan Vekili Engin Özkoç’un AK-PARTİ’li Cumhurbaşkanı Erdoğa’nın sarf ettiği hakaret dolu sözleri iade eden basın açıklamasının ardından TBMM’de yaşanan gerginliğin yerel siyasete yansıması ve Eyüpsultan Belediye Meclis toplantısında da gergin anlar yaşanmasına sebep oldu.

AK-PARTİ Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Zehra Purde Muti’nin sosyal medya hesabında yayınlamış olduğu hakaret içeren paylaşımı üzerine yaşanan bu gerginliğe sebep verdi.

”Zehra Purde Muti’nin Sosyal Medya Paylaşımı”

Siyasi Partilerin Grup Başkanları Meclis toplantısı öncesi bir araya gelmiş hakaret içermeyen siyasi konuşmalar yapma konusun da hem fikir olmuşlardı.

CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Zülfü Çakar’ın meclis de yapmış olduğu konuşması.

VİDEO İZLE…

Meclis Toplantısı da bu seyirde seyrediyordu ki Meclis Başkanı Mehmet Er tarafsızlığını yitirerek yapmış olduğu konuşma toplantının seyrini değiştirdi.

Mehmet Er’in Gerginliğe sebebiyet veren sözleri şu sekilde; Söylenecek çok söz var aynı sözleri tekrarlıyorsunuz ister Milletvekili ister Genel Başkan kim olursa olsun Cumhurbaşkanımıza baş komutanımıza kimsenin hakaret etme yetkisi yoktur arkadaşlar hiç kimseye ben bu meclisten hakaret etme lüksünü vermeyeceğim sayın arkadaşlar diyerek tarafsızlığını yitirmesi bardağı taşıran son damla olmuştur.

Tarafsız olmak zorundasın diyen Zülfü Çakar’a ben baş komutana tarafım diyerek sözlerini sürdürdü.

Daha sonra evet arkadaşlar çok güzel yumuşak geçiş yaptınız dile getirdiniz ama ısrarla yazıda konuşmanın 30 dakikasının 22 dakikası baş komutanımıza hakaret eden Milletvekili’nizi destekler vaziyette taraf tuttunuz diyerek meclis toplantısını germeye devam etti.

Söze tekrar giren Zülfü Çakar sayın Başkan onu nereden buldunuz bilmiyorum ama Sayın Cumurbaşkanı’nın alışkanlık haline getirdiğini herkes biliyor. Bunu sadece bizim Genel Başkanımıza yapmadı sosyal medya da takip ederseniz daha önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de bu tür hakaret içeren sözleri bulunmaktadır. Bir Cumhurbaşkanına herhangi bir insana köylüye dahi hakaret eden bir Cumhurbaşkanına sahibiz ananı da al git demiştir.

Bunun üzerine söze giren AK-PARTİ Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Abuzer Kahraman benim Cumhurbaşkanıma kimse hakaret etti diyemez kim hakaret eti diyorsa Şerefsizdir savunan da Şerefsizdir sözü fitili ateşlemeye yetti.

Tekrar söze giren Meclis başkanı Mehmet Er arkadaşlar müsaade eder misiniz söz vermiyorum Meclisi ben yönetiyorum dünkü Milletvekilinin söylediği sözler yanlıştı biz de baş komutana yakıştıramıyoruz deyin bu iş kapansın burası cumhurbaşkanımıza hakaret etme yeri değildir diyerek ortamın gerginleşmesine sebebiyet veren sözler söylemeye devam etti.

Tekrar söze giren Zülfü Çakar bakın sayın Başkan bu olayı bu boyuta siz çektiniz şu an burada benim ağzımdan çıkan bir tane hakaret içeren kelime yok burada, burada bütün siyasi insanların beli seviyede seviyeli konuşması var sizin maksadınız burada bu ortamı gerekse buna da müsaade etmeyeceğiz bunu da böyle bilin. Benim konuşmam da Cumhurbaşkanına hakaret var mı arkadaşlar siz hangi kulakla dinlediniz merek ediyorum dedi.

Tekrar konuşmasına devam eden Mehmet Er siz ismini anmayacağım Millet vekilinizin konuşmasını kınıyor musunuz kınamıyor musunuz dedi. Bunun üzerine müdahil olan Mustafa Tüysüz Hamdi Çamlı’yı da ekle o zaman dedi. Mehmet Er yanlış yapanları da söylüyorum hepsini söylüyorum siz kınayın bizde kınayalım dedi.

Söze giren CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Sema Balcıya sesini yükseltme burayı ben yönetiyorum yoksa dışarı atarım diyerek çıkışması üzerine Sema Balcı siz dışarı atmadan ben çıkıyorum böyle meclis yönetilmez bu toplantı sağlıklı ilerlemez diyerek meclisi terk etti.

Söze giren MHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Serkan Cihan CHP Grup Başkanının Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’yi ağzına almasın demesi toplantıyı başka bir yörüngeye çevirmeye evrildi.

Tekrar bu söz üzerine konuşan Zülfü Çakar olmayan bir şeyi söylemiyorum açıp bakarsanız geçmişte Sayın Devlet Bahçeli’ye söylemiş olduğu sözler var madem ki öyle sizde bizim Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu ağzınıza almayın o zaman böyle bir dünya yok eleştirilerimizi yapmaya devam edeceğiz dedi.

Gerginlik hat safhaya ulaşmış olduğu bu noktada AK-PARTİ Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Ömer Faruk Kalaycı söz alarak Meclis Başkanı Mehmet ER’in yanlış yaptığını tarafsız bir şekilde meclisi yönetmesi gerekirken ortamı geren konuşmalar yapmasının doğru olmadığını söyledi. Ömer Faruk Kalaycı Sayın Başkan arkadaşlar tabi ki eleştirilerini yapacaklar bizde buna buradan cevap vereceğiz hakaret edilmediği sürece her eleştiri kabul edilebilir siz tarafsız olmak zorundasınız dedi.

AK-PARTİ Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Ömer Faruk Kalaycı’nın Meclis konuşması…

VİDEO İZLE…

Ömer Faruk Kalaycı’nın konuşmasının ardından CHP Meclis Grup’u da meclisi terk etmesi üzerine meclis toplantısına ara verildi.

CHP Grup’u Meclise geri dönmedi gündeme ilişkin kararlar AK-PARTİ ve MHP Meclis üyelerinin oylarıyla geçti.

Video Tamamını İzle…

?CANLI: Eyüpsultan Belediye Meclisi Mart Ayı 2. Oturumu

Eyüpsultan Belediyesi paylaştı: 5 Mart 2020 Perşembe
Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir