Yurttaştan operasyona destek yok

Example HTML page

İdlib’e yönelik askeri operasyonda ısrar eden AKP, kamuoyundan istediği desteği bulamıyor. Metropoll’ün son araştırmasına göre katılımcıların sadece yüzde 31’i operasyonu destekliyor. Yüzde 20’si ise sorulara cevap vermekten kaçınıyor

Hükümet, onlarca askerin yaşamını yitirdiği İdlib’de savaş ısrarını sürdürürken ‘Suriye’de ne işimiz var’ diyenler hedef tahtasına kondu. Dini referanslara gönderme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan her fırsatta “Şehitler tepesi boş kalmayacak” derken, İdlib operasyonuna yönelik istenilen kamuoyu desteğinin sağlanamadığı araştırmalarda ortaya çıktı. Metropoll Araştırma Şirketi’nin “Türkiye’nin Nabzı-Ayın Beş Rakamı” başlıklı çalışması çarpıcı sonuçlar içeriyor. Araştırmada yöneltilen sorulardan biri TSK’nin İdlib’deki operasyonu oldu. Katılımcıların yüzde 48,8’i TSK’nin İdlib’de bulunmasının bir gereklilik olduğunu düşünmüyor.

Erdoğan’ın görev onayı düşüyor

TSK’nin İdlib’de bulunması gerektiğini düşünenlerin oranı ise yüzde 31’de kaldı. Erdoğan’a görev onayı verenlerin oranının en yüksek olduğu dönem 15 Temmuz darbe girişimi süreci oldu. Bu oran İdlib Operasyonu sürecinde en düşük noktaya ulaştı.
Araştırma raporunda şu ifadeler yer aldı: “Türkiye toplumu şimdiye değin Suriye’ye gerçekleştirilen tüm askerî harekâtların arkasında durdu. Buna karşın, ilk kez İdlib’e yönelik askeri harekat konusuna sıcak yaklaşılmıyor.”

Sadece yüzde 15’lik kesim geçinebiliyor

Araştırmada Suriye’den gelenlere yönelik soru da yer aldı. Katılımcıların yüzde 70,5’i sığınmacıların ekonomiye zarar verdiğini, yüzde 60’ı savaştan sonra evlerine dönmeyeceklerini ve yüzde 76,6’sı da vatandaşlık verilmemesi gerektiğini düşünüyor.

Ekonomik sıkıntı da araştırmada yer aldı. Katılımcıların yüzde 57’si “Giderlerim gelirimden fazla” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir