Eyüp Devlet hastanesi yenilenen yüzüyle kapılarını medya'ya açtı

Example HTML page

Haber merkezi
EYÜP-Sağlıkta dönüşümden sonra baştan aşağıya yenilenme sürecine giren Eyüp devlet hastenesi kapılarını Eyüp’te yayın yapan iki gazeteye açtı.Eyüp’te yayın yapan ve istikrarlı şekilde yayınlarını sürdüren Etkin haber gazetesi ve haber etkin.com haber sitesi ile Doğru haber gazetesinin genel yayın yönetenlerini makamında kabül eden Eyüp devlet hastanesi baş hekimi Dr. Hasan Karaman her iki gazetenin yönetiği soruları içtenlikle cevapladı.Doğru haber gazetesinden Dursun Kılıç ve Etkin haber ve haberetkin.com haber sitesinden Selahatin Sorucu’ya yeninelen yüzüyle kapılarını açan Eyüp devlet hastanesi bölgemizde vadandaşalara Avrupa standartlarında hizmet veriyor.
Eyüp’lülere 61 Yıldır aralıksız hizmet veriyor
Bölgenin en eski ve köklü hastanelerinden biri olan Eyüp devlet hastanesi’nin kuruluşu 1945 yılına uzanıyor.İlk olarak 1945 -1952 yıllarında İşçi Sigortaları Dispanseri,olarak kurulan Hastane daha sonra 1952 -2005 yıllarında ise Eyüp SSK Hastanesi olarak hizmet veriyor ve 2005 yılında sağlıkta dönüşüm yasası çerçevesinde Sağlık Bakanlığına devredilerek Eyüp Devlet Hastanesi oluyor. Sağlık Bakanlığına devredilerek Eyüp Devlet Hastanesine dönüşen hastanede daha sonra hızla bir şekilde yenileme çalışmalarına başlıyor .Bu kapsamda B Blok Sağlık Bakanlığı tarafından 2008 de kısmen, 2010 da tamamen yapılarak (142 yataklı Klinikler, Acil Servis, Yoğun Bakım, Ameliyathane) hizmet vermeye başıyor.
Röportajımıza Eyüp devlet hastenesinin kısaca tarihi süreci ve dönüşümden sonraki süreçte yapılanları kısaca anlatarak başlayan Eyüp devlet hastanesi baş hekimi Dr.Hasan Kahraman,Eyüp devlet hastanesinin yeni haliyle günlük 1400 hastaya poliklinik ,600-700 hastaya Acil servis hizmet verir durumda olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü, “Hastanemiz 140 yatak kapasteli,6 odalı amaliyathane 8 adet yoğun bakım ünitesi ile temoğrafi, MR (görüntüleme merkezi ) Ultrson, her türlü tahlil labaraturları ve evde bakım hizmeti ile Eyüp devlet hastenesi bölgemiz insanına 24 saat hizmet veriyor”
İnşaatımızı hizmetlerimizi aksatmadan yaptık
Eyüp devlet hastanesi başhekimi Dr. Hasan Kahraman, Eyüp devlet hastanesinde uzun süredir değişimden ve yenilenmeden dolayı tadilat görüntüsünün olduğunu söyleyerek”‘Biz hastanemizi yenilerken hastane hizmetlerimizde aksatmadan sürdürdük, bu bağlamda hastanemizi bölüm,bölüm yeniledik ve şuan itibariyle Acil bölümümüz ile A ve B bloklarımız tamamen yenilendi ve poliklinik hizmetlerimize A ve B bloklarında devam ediyoruz.
Hastanemiz genel olarak hizmet kalitesi bakımında çok iyi durumda
Eyüp devlet hastanesi başhekimi Dr. Hasan Kahraman, Eyüp Devlet hastanesinin genel sağlık hizmetleri konusunda çok önemli bir yolu kat ettiğini’de dile getirerek,” Hastanemiz hizmet performansı puan’lamalarında çok gerilerde iken şuan performans puanımız 97’lerde 2006-2007 yıllarında hizmet performans puanlarımız 70’lerken 2013 itibariyle 97’ye ulaştı buda hastanemizin hizmet kalitesinin çok büyük şekilde artığını gösteriyor. Özelikle hastanemiz evde bakım hizmetleri konusunda bölgemizdeki diğer hastanelere göre çok iyi durumda ,yatalak ve evde bakımı gerektiren hastalarımıza evlerinde hizmet veriyoruz.
Hekimlerimizin hakkını ödeyemeyiz
Eyüp devlet hastanesi başhekimi Dr. Hasan Kahraman,son olarak son günlerde bazı hastanelerde yaşanan Hekimlerin maruz kaldığı şiddette değinerek,”Hekimlerimizin hakkını ödeyemeyiz, çok zor şartlarda görev yapan mesai arkadaşlarımıza yapılan bu tür saldırıları şiddetle kınıyoruz.Bize gelen hastalarımızdan biraz daha anlayış bekliyoruz, hekimlerimizin özelikle poliklinik’lerde günlük baktıkları hasta sayısı evet fazladır, ama bu durumda yavaş,yavaş çözülüyor.Eskiye göre çok büyük rahatlama var.Hastane olarak vatandaşlarımızdan ricam,eğer bir sorunları varsa hastanemizde bulunan hasta hakları kuruluna şikayetlerini yapmalarıdır”dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir