Erdoğan’dan tepki çeken ‘infaz düzenlemesi’ için açıklama

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, büyük tepki çeken yeni infaz düzenlemesine ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, “Çok sayıda hükümlü cezaevinden çıkabilecektir. Bu vatandaşlarımıza devletin ve toplumun kendilerine olan güvenlerini boşa çıkarmayacaklarına inanıyoruz,” dedi

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, büyük tartışma yaratan ceza infaz düzenlemesiyle ilgili konuştu.

Erdoğan, “Ceza Kanunumuzdaki suç ve yaptırım dengesini tümüyle yeniden ele alacak kapsamlı bir çalışmaya şimdiden başladık. Kanunun yayımlanmasıyla, infaz sürelerinde yapılacak değişikliklere uygun şekilde, çok sayıda hükümlü cezaevinden çıkabilecektir. Bu vatandaşlarımızın, devletin ve toplumun kendilerine olan güvenlerini boşa çıkarmayacağına inanıyorum.” dedi.

“ÇOK SAYIDA HÜKÜMLÜ CEZAEVİNDEN ÇIKABİLECEK”

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Yeni infaz düzenlemesi, uygulamadaki sıkıntılar yanında, milletimizin ve kamu vicdanının hassasiyetlerini de dikkate alarak hazırlanmıştır. Geçtiğimiz yıl milletimizin takdirine sunduğumuz yargı reformu strateji belgemizi bu sürecin önemli halkalarından biri olarak görüyorum. Dün gece kabul edilen söz verdiğimiz hususlardan biriydi. Sistemin işleyişini hem mağdurlar, hem suçlular için adil hale getirmeyi amaçladık. Bu düzenleme oldukça önemli yenilikler getiriyor.

Yeni infaz düzenlemesi uygulamadaki sıkıntılar yanında, kamu vicdanını dikkate alarak hazırlanmıştır. İhtisaslaşmanın önü açılmıştır. Aynı kişilerin yeniden suç işlemelerine engel olunması hedeflenmiştir. İnfaz ve denetimli serbestlik aşamalarında çocuk, yaşlı, hasta, yeni doğum yapmış kadınlar için insani yaklaşım gerçekleştirilmiştir.

Çok sayıda hükümlü cezaevinden çıkabilecektir. Bu vatandaşlarımıza devletin ve toplumun kendilerine olan güvenlerini boşa çıkarmayacaklarına inanıyoruz. Salgın tehdidine karşı tüm tedbirlerin alındığını belirtmek istiyorum. Bu insanların salgına yakalanmamaları için her önlem alınıyor.

Yeni infaz düzenlemesinin hayırlı olmasını diliyorum.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir