Erdoğan’dan ‘Adana Mutabakatı’ açıklaması

Example HTML page

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bu adana mutakabakatı baba Esed döneminde atılmış mutakabakattır. Adana Mutabakatı Suriye’ye girmemizin önünü açıyor” dedi.

Yayınlanma tarihi: 25 Ocak 2019 Cuma, 14:39

[Haber görseli]


Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum’da belediye başkanları aday tanıtım toplantısına katıldı. 

Erzurum Buz Hokeyi Salonu’nda düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Erdoğan , “Bay Kemal havalimanında darbecilerle anlaşıyor, tankların arasında geçerek Bakırköy Belediyesine gidiyor. Diyor ki benim için bana haber verseydiler ben de beklerdim. Bay Kemal biz telefondan mesajımızı tüm Türkiye’ye yaydık. Herkes meydanlara dedik. Allah’ına kadar dedik. Bütün millet sokaklara döküldü sen Bakırköy Belediyesinde kahveni yudumluyordun. Sen korkaksın. Korkaklar zafer anıtını dikemez. Diktatörler zafer anıtı dikemez. Biz darbelere hep karşı durduk. Hiçbir zaman darbecilerle yan yana olmadık. Bundan sonra da olacağız. Dünyanın neresinde darbeci varsa biz onların karşısındayız. Şimdi Venezuela’da böyle bir girişim var. Biz yine karşısındayız. Nerede olursa olsun darbecilerle yan yana olmayacağız. Demokrasiye inanıyor savunuyorsak demokrasinin gereği sandığa saygıdır. Sandıkta millet var, cumhur var. Bay Kemal onlarla beraber. Darbecilerle beraber olmayacağız” diye konuştu.

“Ele diyisen de gardaş ya ele değilse”

Erdoğan, konuşmasının devamında “Şimdi gelip söyleyecekler Erzurum’a hizmet getirilmedi diyecekler sizin ifadenizle söyleyeyim; ‘Ele diyisen de gardaş ya ele değilse’ diye cevap verecekseniz” ifadelerini kaydetti.

Adana mutabakatı Suriye’ye girmemizin önünü açıyor” 

“Suriye, Irak’ta, Akdeniz’de sınırımızda olan bitenlerin gerisinde Türkiye hesabı var. Hep Türk milleti ile hesaplaşıyorlar” diyen Erdoğan, “Bölgemizde yaşanan hadiseler karşısında Türkiye olarak hakka ve hukuka bağlı olarak yaklaşımımız birilerinin iştahını kabartıyor. Binlerce kilometre uzaktan gelip burnumuzun dibinde silah satanlar bize sınırdaş olan kardeşlerimizin hakkını hukukunu huzurunu geleceğini koruma çabalarını korumak için kırk takla atıyorlar. Biz Adana Mutabakatıyla zaten bunu güvence altına aldık. Bu adana mutakabakatı baba Esed döneminde atılmış mutakabakattır. Adana Mutabakatı Suriye’ye girmemizin önünü açıyor. Bundan sonra da daha kararlı devam edecektir. Erzurumlunun güzel bir sözü var. Tipiyi yiyen ben titreyen sen. 4 milyon mülteci bizim ülkemizde. Onlara biz bakıyoruz. 35 milyon doları biz harcıyoruz ama onlar hala titriyor. Sabrımız sınırsız değildir. Bize verilen sözlerin gelmesini sonsuza kadar da bekleyecek değiliz. Sınırlarımızın dibinde teröristleri korumaya değil, ülkemize teröristlerden korumak için güvenli veya tampon bölgenin oluşturulmasını bekliyoruz. Aksi halde biz bunu gerçekleştireceğiz. Tampon bölge sözü birkaç ay içerisinde gerçekleştirilmeli. Suriye sınırlarımızda güvenlik tesis edilecek tek güç Türkiye’dir. Sahadaki fiili kontrolün bizde olması gerekmektedir. Bu onurlu duruşun bir bedeli olacaksa bunu da ödemeye hazırız” dedi. 

Cumhur İttifakı’nda en ufak taviz vermeyeceklerini dile getiren Erdoğan, “İttifak dayanışmadır. Bu dayanışmanın ötesinde pazara kadar değil mezara kadar bir yürüyüştür. Cumhur İttifakı’nı güçlü kılmamız lazım. Bizim Milliyetçi Hareket Partisi’yle azami müştereklerimiz var” diye konuştu.

-Tipiyi yiyen ben titreyen sen. Bu nasıl iş gardaş?

ERZURUM ADAYLARI 

Erzurum Büyükşehir: Mehmet Sekmen 
Aşkale: Ahmet Yaptırmış 
Aziziye: Muhammet Cevdet Orhan 
Çat: Melik Yaşar 
Hınıs: Erdoğan Eren 
Horasan: Abdulkadir Aydın 
Karaçoban: Sedat Gümüş 
Karayazı: Sedat Karaduman 
Köprüköy: Osman Belli 
Narman: Burhanettin Eser 
Oltu: Celal Çelebi 
Olur: Tahsin Oktay 
Palandöken: Muhammet Sunar 
Pasinler: Ahmet Dölekli 
Pazaryolu: İbrahim Şahin 
Şenkaya: Yavuz Bedir 
Tekman: Mustafa Ergin 
Tortum: Ömer Hancı 
Yakutiye: Mahmut Uçar 
İspir: Ahmet Coşkun (MHP Cumhur İttifakı) 
Uzundere: Hilmi Aktoprak (MHP Cumhur İttifakı)

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir