Eli bin Nüfusu aşkın Güzeltepe halkı millet değil mi…

Her yıl yerel basınla kahvaltıda bir ara gelen Güzeltepe Pirsultan Abdal Derneği Başkanı Abuzer Çetinkaya ile 20.11.2017 Pazartesi sabah Saat 11.00 civarın da dernek merkezin de bir araya geldik.
Güzel bir kahvaltı ile birlikte sorunlar hakkında konuştuk.
Yaptığımız sohbette Abuzer Çetinkaya bizlere yılan hikayesine dönen Güzeltepe cem evi yeri ile ilğili bilgi aktardı.

Eyüp yerel basının dan Eflatun Haber,Flaşhaber ve Etkin Haberin katıldığı kahvaltılı sohbette Abuzer Çetinkaya şu sözlere yer verdi.
Sayın Cumhurbaşkanımız diyor ki Millet ne diyorsa o olacak .
Peki soruyorum Güzeltepe de yaşayan elli bini aşkın yurttaşlarımız Millet değil mi ki bizim Cem evi talebimiz yerini bulmuyor.Yerel yöneticilerimiz tarafından türlü bahaneler ile sürüncemede bırakılıyor dedi.

02.12.2013 tarihi itibari ile Eyüp Belediyesi meclisin de yer alan CHP ve AKP Guruplarının ortak kararı ile meclisten oy birliği ile geçip Büyük şehir belediyesine gönderilen ilgili alan hakkında daha sonra her ne hikmetse yeşil alan olduğu konusun da bize bilgi veriliyor dedi.
Bizim Yerel yöneticilerimizden talebimiz karşılanmaz değildir.Bizlerde bölgemiz de yaşayan diğer vatandaşlarımız gibi kendi mekanımız da inanç ve ibadet etme hakkımızı kullanmak istiyoruz dedi.

Abuzer Çetinkaya Sözlerinin devamın da Huzurun baş keti Eyüp de maalesef bize huzur yok bizler kiralık yerimiz de ibadetimizi inancımızı yaşıyoruz dedi.

Dernek kurulduktan sonra ikinci kez taşınmak zorunda kaldıklarını söyledi.
Bizler 150 metre kare alanda zorluklar ile kültürel ve inancımızı yaşıyoruz.Sadece Cem ibadetimizi değil aynı zaman da kültürel çalışmalar da gerçekleştiriyoruz bünyemizde saz ekibi, gitar ekibi ve folklor gurubu da bulunmakta ayrıca gençlerimize ingilizce kurs da veriyoruz dedi.
2014/23 Sayılı karar ile CHP ve AKP guruplarının ortak kararı doğrultusun da 1/5000 ölçekli nazım imar planı tadilatı yapılarak Yerel yöneticilerimiz tarafında söz konusu olan Cem evi ve Kültür merkezi talebimizin karşılanmasını ivedilikle istiyoruz ve bekliyoruz bizler ilgili devlet kurumlarına gerekli tüm çalışmaları yaparak dilekçelerimizi verdik dedi.

İnançlar siyasi rant alanından çıkarılsın, biz Aleviler vatandaşlar olarak tüm vatandaşlarımız gibi inancımızı özgürce yaşamak istiyoruz talebimiz de bu doğrultudadır dedi.

Abuzer Çetinkaya sözlerine son verirken çağrımızı kabul edip bizleri onurlandıran yerel basınımıza Eflatun Haber,Flaş Haber ve Haber Etkin gazetelerine teşekkür ederim.Yerel basınımız yerel demokrasimizin vazgeçilmezidir iyi ki varsınız dedi.
Haber Etkin
Ramazan Yiğit

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir