YSK’dan Canpolat’a şok!

YSK’dan Canpolat’a şok!

15 Ekim’de tamamlanan CHP Bahçelievler Siyavuşpaşa mahalle seçimlerini iptal ederek, YSK’ya sahte belge verdiği öne sürülen CHP İstanbul İl Başkanlığı, demokrasi tarihinde bir skandala imza atmış oldu.
BAHÇELİEVLER-15 Ekim’de tamamlanan mahalle seçimlerine yapılan itirazları denetlemek ve ilgili birimlere sonucu bildirmek amacıyla İl Başkanlığı tarafından kurulan komisyonun 61 delegesi olan Siyavuşpaşa Mahalle seçimlerini 17 Ekim’de aldığı kararla iptal ettiği öğrenildi. İptal kararını ve gerekçesini ilçe başkanlığına bildirmeyen il başkanlığının, YSK’ya eksik evrak verdiği de tespit edildi.

İLÇE YÖNETİMİ İTİRAZ ETTİ

CHP kongre takvimine göre, mahalle seçimleri için verilen sürenin son bir saatinde Siyavuşpaşa mahalle seçimlerinin iptal edildiği tebliğini alan ilçe yöneticileri, partililer ve 61 delege, yaşadıkları olayı ‘hukuksuzluk’ olarak nitelendirdi. Mahalle delegeleri olayı adli mercilere taşıdı. CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat’ın, öncelikle kanuna, sonrasında CHP tüzüğüne, yönetmelik ve kongreler kılavuzuna aykırı olarak ‘kanunsuz’ bir şekilde ve genel merkeze meydan okuyarak mahalle seçimlerini iptal ettiğini iddia eden delegeler, İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan önderliğinde itirazlarını YSK’ya bildirdi. ‘TAM KANUNSUZLUK’ İtirazları değerlendiren YSK, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven imzasıyla gönderdiği karar yazısında, CHP İstanbul İl Başkanlığının sunduğu delege listelerini kabul eden Bahçelievler 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığının aldığı 2017/526-527 sayı nolu kararlarını ‘tam kanunsuzluk’ gerekçesiyle bozdu.

‘KİMSENİN HABERİ OLMAZ MI?’

İl Başkanı Cemal Canpolat’ın, referandum da yüzde 58 ‘Hayır’ oyu ile, CHP’nin Bahçelievler’de en yüksek oy aldığı ikinci mahalle olan Siyavuşpa’yı yok saymasını kendilerine hakaret olarak gördüğünü belirten mahalleli, iptal kararının hangi toplantıda alındığının cevabını da öğrenemediklerini ifade ettiler. Mahalle seçimlerinin iptal kararının alındığı iddia edilen toplantıda, kararda İl Başkanı’na Vekaleten Orhan Örkmez imzasının bulunduğunu da belirten partililer, “Koskoca CHP İl Başkanlığı’nda, böyle bir kararın alındığı toplantıdan bir kişinin bile haberi olmaz mı” diyerek tepki gösterdi. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven’in aldığı kararla, delege seçimlerini kazanarak seçilen 61 delege, 3 Aralık’da yapılacak ilçe kongresinde oy kullanma hakkını kazanmış oldu.

Kaynak:Yaşam Gazetesi www.yaşamgazetesi.com.tr

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir