CHP’li Zülfü ÇAKAR; Millileştirme diye çıkılan yolda Milli olan her şey satılarak yabancılaştırılmıştır

CHP’li Zülfü ÇAKAR; Millileştirme diye çıkılan yolda Milli olan her şey satılarak yabancılaştırılmıştır

CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Zülfü Çakar, 8’ici Secim 2’nci toplantı dönemi Aralık ayı 1’inci bileşimin de son günlerde kamuoyunu oldukça meşgul eden ve etmeye de devam eden Tank Palet Fabrikasının Katar ordusuna satılmasına ilişkin bir konuşma yaptı.

Zülfü Çakar Yapmış olduğu konuşmasın da şu ifadelere yer verdi;

Sayın Başkan, değerli Meclis Üyeleri, bürokratlarımız, basınımızın değerli temsilcileri ve bizleri sosyal medya hesaplarından izleyen sevgili Eyüpsultanlı vatandaşlarımız, hepinizi güzel duygularımla selamlarım.

Aralık ayı oturumumuz hayırlı uğurlu olsun diyerek başlamış olduğu konuşmasında; CHP Mersin Milletvekili Mehmet Ali Başarır’ın Tank Palet Fabrikasının Katar’a satılması üzerine söylemiş olduğu sözler üzerine hakkında soruşturma açılması Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları ve gösterilen tepkilere cevaben söz almış bulunmaktayım dedi.

Zülfü Çakar Sözlerinin devamın da şu ifadeleri kullandı;

Milletvekilimiz Mehmet Ali Başarır’ın sözleri manipüle edilerek ülkenin için de bulunduğu ekonomik ve siyasi sıkıntılardan başka bir gündem yaratmaya çalışmıştır.

Doğrusu TSK konusunda AK Parti iktidarının doğru olmasa da bir hassasiyet göstermesi beni memnun etmiştir. TSK maneviyatına söz söyletmeyiz TSK’yı kimseye yedirtmeyiz çıkışılarından çok sevindiğimi ifade etmek isterim fakat bu ülkenin bir hafızası var, geçmişi şöyle bir irdelediğimde AK Parti ve TSK ilişkilerinde hiçte olumlu göstergeleriniz yok maalesef.

4 Temmuz 2003 yılında Irak’ta 11 Mehmetçiğimizin başına çuval geçirilmesine sessiz kalınarak ABD’ye tepki gösterip nota verilmesi için Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerine ‘’ne notası müzik notası mı ‘’ sözünü söylerken hassasiyetiniz neredeydi merak ediyorum.

Bir Şehit yakınının artık şehit cenazesi istemiyoruz şeklindeki feryadına ‘’Askerlik yan gelip yatma yeri değildir’’ derken neden hassasiyet göstermediniz?

Suriye de 36 Askerimizin Rusya tarafından şehit edilmesine sessiz kalıp gerekli tepkiyi vermeyip koşar ayak Putin’e gidip dakikalarca ayakta beklediğiniz de ülke olarak bu hassasiyeti göstermenizi beklerdik.

Mehmetçiğimiz şehit edildiğin de TBMM Olağanüstü toplantı talebine AK Parti Genel Başkanı Hüseyin Çelik ‘’ PKK bomba patlattı bir yeri bastı diye, birkaç Mehmetçik öldü diye meclisin toplanmasına karşı duruşunuz şu an bile hafızamızda.

FETÖ Terör örgütü ile birlikte o günlerde milli kahraman ilan ettiğiniz ve heykeli dikilmeli dediğiniz Başsavcı Zekeriya Öz’ün TSK’ya kurmuş olduğu organize kumpasa göz yumarak sabahın beşinde şerefli TSK General ve üst düzey subayların giyinmek istemelerini ret ederek Pijamalarıyla tabiri yerindeyse don paça gözaltına alarak TV kanallarında günlerce teşhir edilerek onurları ayaklar altına alınırken biz TSK’yı kimseye yedirtmeyiz demenizi beklerdik.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddiası ile Devletimizin gizli bilgilerinin ve muhtemel savaş planlarının bulunduğu kozmik odaya girerek TSK’nın 40-50 yıllık planlarının FETÖ terör örgütü üyeleri tarafından yurtdışına gönderilerek 850 gizli görevli Vatan evladının öldürülerek şehit edilmesine sebep olunduğun da Sayın Cumhurbaşkanından bu hassasiyeti beklerdik.

FETÖ’cü Polis müdürü Yurt Atagün tarafından fişlenen yine FETÖ’cü Savcı Süleyman Pehlivan tarafından vatana ihanetle yargılanmayı bile onuruna yedirmeyip yaşamına son veren Yarbay ALİ TATAR da bu hassasiyeti sizden beklerdi. Yarbayın günahının bedelini nasıl ödeyeceksiniz onun cevabını bilmiyorum  ama benim vicdanımı sızlatıyor.

Ergenekon ve Balyoz operasyonu diye adlandırdığınız ve o davanın savcısı olmakta öğündüğünüz düzmece kurgulanmış delillerle TSK General ve Üst düzey subaylarını tutuklayarak FETÖ terör örgütü mensubu subayları görev sürelerini beklemeden yükselterek orduyu ele geçirme çabaları FETÖ üst düzey yöneticisi Şemdin Sakık’ın gizli ve yalan şahitliği ile dönemin Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ’u silahlı terör örgütü kurmakla suçlayıp bir terörist gibi tutuklanıp yargılanmasını sağladığınızda çıkıp TSK’YI KİMSYE YEDİRTMEYİZ demenizi beklerdik.

Bülent Arınç’ın iyi ki bu orduyla savaşa girmemişiz dediği TSK birliklerinin önüne yığdığınız çöp arabalarıyla orduyu durdurduğunuzu zanlı olarak göstererek dünyanın gözün de küçük düşürdüğünüz de daha hassas duruş göstermenizi beklerdik.

Türkiye Cumhuriyetinin Şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerinin tari boyunca yaptıkları tüm dünya tarafından bilinmektedir. Ayağa kalktığı zaman düşmana dizlerini titretecek güçtedir, kudrettedir.

Yeter ki ayaklarına pranga vurmasınlar gerektiğin de o prangalar da kırılır dedi.

Zülfü Çakar sözlerini ; Sayın Cumhurbaşkanımız Tank Palet Fabrikası için yapılan işlemin adı özelleştirme ve satış değildir işletme devridir diyerek açıklamada bulundu konuyla ilgili 19 Aralık 2018 tarihli ve 481 sayılı kararda açık ve net biçimde özelleştirme olduğu kendi imzasıyla deklere etmiştir.

Tank Palet Fabrikasının Ethem Sancağa devri satıştır.

Bu hissenin Katarlılara devredilmesi ile ilgili sözler kelime oyunundan başka bir şey değildir.

Millileştirme diye çıkılan yolda Milli olan her şey satılarak yabancılaştırılmıştır diyerek sonlandırdı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir