CHP’den teröre karşı dört adım

Example HTML page
CHP MYK’de Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, terör karşısında yapılması gerekenleri 4 madde halinde sıraladı.
CHP'den teröre karşı dört adım

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, terör gündemi ile toplandı. Toplantıyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, ülkeyi terörden korumaktan aciz olanların, terörü gerekçe göstererek özgürlüklere, demokrasiye saldırmalarının asla kabul edilemeyeceğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “terör örgütünün silahsız da olabileceği”ne dair açıklamalarından bir gün sonra 3 akademisyenin tutuklandığını dile getiren Böke, “Siyasi hesap vermek yerine hâlâ siyasi fırsatçılık peşindeler” dedi. Böke, terör karşısında derhal yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:

– Türkiye’yi tüm terör örgütlerinin hedefi haline getiren, sınır güvenliğini tamamen ortadan kaldıran dış politaka 180 derece değişmeli.

– Meclis işler hale getirilmeli. Terör sarmalından çıkmak için etraflı bir tartışma yapılmalı ve somut çözüm önerileri çıkarılmalı.

– En temel görevini yerine getirmekte aciz kalan ve başarısız olan İçişleri Bakanı Efkan Ala, derhal istifa etmeli veya Başbakan tarafından görevden alınmalıdır. Güvenlik ve istihbarat rejimi, bir kişinin çıkarlarına hizmet etmek yerine ülkenin güvenliğini öncelik haline getirecek şekilde düzenlenmelidir.

– Emniyet, istihbarat gibi güvenliği doğrudan ilgilendiren kurumlar başta olmak üzere bürokraside liyakata göre atama yapılması gerekir.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir