CHP üç büyük şehirde adaylarını belirledi…

Example HTML page

chp.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, yerel seçim çalışmasını tamamlayan 5′li komisyon üyeleriyle 8 saatlik bir toplantı yaptı. Toplantıda birçok aday netleşti. Sarıgül’ün İstanbul adaylığına, İzmir, Aydın, Eskişehir, Antalya, Mersin, Edirne ve Artvin’de ise mevcut isimlerle yola devam edilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

22 Aralık’ta toplanacak parti meclisi öncesi aday belirleme çalışmaları hızlandı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, aylardır aday belirleme çalışmalarını yürüten ve genel başkan yardımcılarından oluşan 5′li komisyonla önceki gün bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu’nun makam odasının bulunduğu 12. kattaki toplantı 8 saat sürdü. Komisyonun eğilim yoklamaları ve anketler ışığında belirlediği adayların tek tek ele alındığı toplantıda yaklaşık 400 adayın isminin daha netleştirildiği öğrenildi.

TEKİN İLAN ETTİ AMA…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in, adaylığını ilan etmesine rağmen bugüne kadar resmi olarak aday adaylığı başvurusunda bulunmadığı ortaya çıktı. İstanbul’da Mustafa Sarıgül’ün adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

Ankara’da Mansur Yavaş sürprizi yaşanıyor. Halen sağdan ne kadar oy alacağı anketlerle ölçülen Yavaş’ın, pazartesi gününe kadar kararını bildirmesi bekleniyor. CHP’ye gelmesi durumunda adaylığına banko gözüyle bakılıyor.

İzmir’de Aziz Kocaoğlu, Aydın’da Özlem Çerçioğlu, Eskişehir’de Yılmaz Büyükerşen, Antalya’da Mustafa Akaydın, Mersin’de Macit Özcan, Edirne’de Hamdi Sedefçi, Artvin’de Emin Özgün ile yola devam edilmesi bekleniyor.

CHP’de 1 büyükşehir ile 2 ilde ise milletvekilli aday gösterilecek. Trabzon Büyükşehir’e Volkan Canalioğlu, Manisa Büyükşehir’e Özgür Özel, Bartın’a ise Rıza Yalçınkaya’nın adaylığının kesinleştiği öğrenildi.

CHP’de Adana hesapları ise altüst oldu. Aytaç Durak ismi konuşulurken Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, parti yönetimine “Durak’ın aday gösterilmesi durumunda ben yokum” dedi. Bunun üzerine Özgümüş’ün de isminin yer aldığı yeni bir anket yapılması kararlaştırıldı. Anket sonucuna göre Durak’ın kaderi belli olacak.

CHP’nin seçimi almak için sağ kökenli aday arayışını sürdürdüğü Hatay’da, Sadullah Ergin’in karşısında AKP içinden bir adayın çıkarılması gündeme geldi. Mete Aslan’ın isminin ortaya atılmasından sonra başlayan tartışmalar üzerine kentte yeni bir anket yapılmasına karar verildi. Yeni ankete AKP Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın da dahil edildiği öğrenildi.

Anketten çıkması durumunda Savaş’a CHP’nin büyükşehir teklifi götürebileceği belirtiliyor.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir