CHP İBB Meclis Üyesi Nuray Kılıç; ”İstanbul sözleşmesi uygulansın”

Example HTML page

‘İSTANBUL SÖZLEŞMESİ UYGULANSIN’

İBB Meclisi Mart ayı birinci birleşimi, dün İstanbul Yenikapı’da bulunan Avrasya Gösteri Merkezi’nde sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde gerçekleştirildi. CHP Meclis Üyesi Nuray Kılıç, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne ilişkin bir konuşma yaptı.

Nuray Kılıç yapmış olduğu konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“8 Mart günü kadınların sadece yılda bir kez hatırlandıkları gün değil, sorunlarının çözülene kadar tartışılması için bir fırsat günü olmalıdır” diyen Kılıç, “Kadınları her türlü şiddete karşı korumak, ayrımcılığın önüne geçmek ve kadınların güçlendirilmesi yoluyla eşitliğin sağlanması bakımından yükümlülükler getiren bir Sözleşme var. 45 ülke ve aynı zamanda Avrupa Birliği tarafından imzalanmış  “İstanbul Sözleşmesi”nin tamamen kaldırılması gündemde. Bu yasayla tanınan haklar, tüm kadınlar için yaşamsal önem taşıyor. İşte tam da bu nedenledir ki; en başta kadınların bu sözleşmeye sahip çıkmaları gerekiyor” dedi.

”KADINLAR BİLEKLERİNİN HAKKIYLA İBB’DE YER ALIYOR

İBB’de kadın istihdamının yeni dönemde 2 bin 275 kişi arttığına ve kadın yönetici oranının yüzde 14’ten yüzde 22’ye yükseldiğine işaret eden Kılıç, “Bütün bunlar için şüphesiz ki, Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik pozitif bakışının yanı sıra, gökyüzünün yarısına sahip olan kadınların bileklerinin hakkıyla ve özgüvenleriyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yönetiminde söz sahibi olma arzuları da büyük rol oynamıştır” diye konuştu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir