CHP Eyüpsultan Meclisi Gurup Başkanvekili Zülfü Çakar: Acil toplanma, geçici barınma alanlarını ve deprem konteyniri, kurtarma ekibi sayısını sordu

Eyüpsultan sınırları içerisinde kaç adet Afet Acil toplanma, geçici barınma alanlarını ve deprem konteyniri, kurtarma ekibi bulunmaktadır diye sordu?

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8’inci seçim 5’inci toplantı dönemi Mart ayı 1’inci bileşimi Eyüpsultan Belediye Meclisi Başkanvekili Mehmet er başkanlığında Eyüpsultan Belediyesi yerleşkesinde bulunan meclis salonunda yapıldı.

Gündem dışı konuşmalar bölümünde AKP’li Meclis Başkanvekili Mehmet Er’in depremde yaşanan aksaklıkların konuşulmasına bile tahammül edemiyerek   toplantıyı ben yönetiyorum sözünüzü keserim ifadelerinde bulunarak Zülfü Çakar’ın sözünün kesilmesi üzerine CHP Meclis Grubunun protesto ederek terk ettiği meclis oturumunda; Gündem dışı konuşmalar bölümü öncesi Sözlü önergeler bölümünde söz alan CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Zülfü Zülfü Çakar sözlü önerge verdi.

Çakar sözlü önergesinde: Eyüpsultan sınırları içerisinde kaç adet Afet Acil toplanma, geçici barınma alanlarını ve deprem konteyniri, kurtarma ekibi bulunmaktadır diye sordu?

Çakar önergesinde şu ifadelere yer verdi;

EYÜPSULTAN BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞINA

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş ve Hatay depremleri sonrasında deprem mağdurlarının toplanma ve geçici barınma alanları ile sorunlar baş göstermiş ve hazırlıksız olduğumuz meydana çıkmıştır.

Bilim adamları büyük İstanbul depremi ile ilgili yaklaşan bir sürece dikkat çekmektedir. Eyüpsultan Belediye Başkanlığı’mızın bu konuda ki çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmak için ve halkımızı bilgilendirmek için;

  1. Eyüpsultan sınırları içerisinde kaç adet, afet acil toplanma alanı vardır?
  2. Eyüpsultan sınırları içerisinde kaç adet geçici barınma alanı vardır?
  3. Kaç adet deprem konteyniri bulunmaktadır?
  4. Eyüpsultan Belediyesi bünyesinde  bulunan arama, kurtarma ekibi sayısı ne kadardır?

Öğrenmek istediğimiz bu bilgilerin sayılarının ve yerlerinin ve yeterlilik düzeyi ne durumdadır. Artırılması ile ilgili çalışma yapılmaktamıdır. Tarafımıza bildirilmesi ve Belediyemiz sitesinden yayınlanarak Eyüpsultan halkının ulaşımına açılması hususunu arz ve talep ederiz dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir