CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Üye Emine Çelik; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlu Olsun…

Example HTML page

Eyüpsultan Belediye Meclisi 8’inci seçim 5’inci toplantı dönemi Mart ayı 1’inci bileşimi Eyüpsultan Belediye Meclisi Başkanvekili Mehmet er başkanlığında Eyüpsultan Belediyesi yerleşkesinde bulunan meclis salonunda yapıldı.

Gündem dışı konuşmalar bölümünde AKP’li Meclis Başkanvekili Mehmet Er’in depremde yaşanan aksaklıkların konuşulmasına bile tahammül edemiyerek   toplantıyı ben yönetiyorum sözünüzü keserim ifadelerinde bulunarak Zülfü Çakar’ın sözünün kesilmesi üzerine CHP Meclis Grubunun protesto ederek terk ettiği meclis oturumunda; Gündem dışı konuşmalar bölümünde söz alan CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Emine Çelik 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir konuşma gerçekleştirdi.

Emine Çelik yapmış olduğu konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

Sayın Başkan değerli Meclis Üyesi arkadaşlarım, basınımızın güzide temsilcileri sosyal medyada bizleri izleyen Eyupsultan’lı komşularım meclisimizde bizleri ziyaret eden değerli misafirler, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum Mart ayı meclisimizin hepimize hayırlı olmasını diliyorum.

Öncelikle ülkemizde yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet hayatta kalanlara acil şifalar ve sabır diliyorum.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü üzerine CHP Grubu adına söz almış bulunuyorum.

Sayın Başkan değerli Meclis Üyesi arkadaşlarım; Başta aile olmak üzere toplumun en önemli yapı taşı olan, hayatımızın her anını daha özel kılarak güzelleştiren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Kadın hakları konusuna, dünya çapında verilen önemin artmasının sonuçlarından birisi olarak 1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 8 Mart’ın Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlanmasını kabul etmiştir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı 
sırasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarında fedakarlıklarıyla yeniden devlet kurma yükünü paylaşan Türk kadınının dünyaya örnek teşkil edecek şekilde yetişmesi ve toplumsal hayat içerisinde yerini alması için döneminin en ileri adımlarını atmıştır.

Türk kadınına verilen haklar Cumhuriyetimizin önemli kazanımlarından biri olmuştur. Eğitim, bilim, kültür, sanat, siyaset, ekonomi ve spor gibi her alanda büyük başarılar ortaya koyan kadınlarımız, annelik gibi manevi rollerin yanında, bu gün toplum içerisinde söz sahibi olmanın da haklı onurunu yaşamaktadır.

Aile kurumunun temeli, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkan sağlayacak şartları hazırlamak, toplumumuzun temel ve ortak sorumluluğudur. 

Bu nedene bağlı olarak, kadınlarımızın işgücüne katılım oranlarını arttırmalıyız. Onların eğitimlerinin önündeki engellerin kaldırılması, mesleki bilgi ve beceriye sahip olmaları ile ekonomik özgürlüğe kavuşmaları, ekonomideki yerlerinin güçlendirilmesi, kadın girişimcilerimizin teşvik edilmesi, daima temel önceliğimiz olmalıdır.

Bu özel günde tüm kadınlarımıza hak ettikleri saygı ve değerin gösterildiği, güzel günler temenni ediyor; ülkemiz ve dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum.

Depremde ailesini evladını kaybetmiş acılı kız kardeşlerimize tekrardan sabırlar diliyorum dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir