CHP EYÜPSULTAN BELEDİYE MECLİSİ GRUP BAŞKANLIĞI’NDAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Example HTML page

CHP Eyüpsultan Belediyesi Meclis Grup Başkanı Ali Haydar İşkar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, CHP Eyüpsultan Belediye Meclisi Grubu adına kutlama mesajı yayınladı.

İŞKAR yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Değerli Yurttaşlarımız, Ebedi Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet’in 98. yıldönümünü, Ulusça coşkuyla kutluyoruz.

“Değerli Yurttaşlarımız,

Ebedi Önderimiz Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet’in 98. yıldönümünü, Ulusça coşkuyla kutladığımız bu günde, saygılarımı ve en iyi dileklerimi sunuyorum.

Yüce Önderimizin nitelemesiyle bu “en büyük bayramımızda” geçmişimizle gurur duyuyor, yarınlara güvenle bakıyoruz. Bu anlamlı günde, Ulusumuzun uygar dünyada hak ettiği yeri almasını sağlayan Cumhuriyet’e, Atatürk gibi insanlığın övgüsünü ve sevgisini kazanan büyük bir Önder’e, bağımsız bir yurda, ülkesini gönülden seven kuşaklara sahip olmanın kıvancını yaşıyoruz.

Cumhuriyet, korumamız ve ödün vermeden yaşatmamız gereken en değerli varlığımızdır.

Bunun bilinciyle, bizlere parlak bir gelecek, onurlu bir yaşam, tam bağımsız, çağdaş ve ulusal bir devlet armağan edenlere sonsuz minnet duyuyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu, Ölümsüz Önderimiz Atatürk’ü, silâh arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi gönül borcu ve saygıyla anıyoruz.

Değerli Yurttaşlarımız,

Ulusumuzun ve Ordumuzun Atatürk’ün çevresinde kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ve ardından ülkemizi karanlıktan kurtararak aydınlığa çıkaran Cumhuriyet’in kurulması tarihin ender kaydettiği bir başarıdır.

Kurtuluş Savaşı, Ulusumuzun var olma savaşımı, Cumhuriyet ise, yeniden dirilişin simgesidir. Türkiye, Kurtuluş Savaşı’yla düşmandan, Cumhuriyet’le çağdışılıktan kurtulmuştur.

Türk Ulusu’nun özlemlerini, inandığı değerleri, toplumsal dinamiklerini çok iyi bilen Yüce Önder, tam bağımsızlık ve ulusal egemenlik gibi ilkelerin yaşama geçirilmesinin, ancak Cumhuriyet rejimi ile olanaklı kılınabileceğini görmüş; “Türk Ulusu’nun doğasına ve geleneklerine en uygun yönetim biçimi” olduğu için Cumhuriyet’i seçmiştir.

Cumhuriyet, bağımsızlığından ödün vermeyen, dayatmalara boyun eğmeyen, Atatürk öncülüğünde yurduna ve egemenliğine sahip çıkan, O’nun ilke ve devrimlerini gönülden benimseyen Ulusumuzun soylu kişilik özelliklerinin bir yansımasıdır.

Bu yönüyle Cumhuriyet, ulusal onurumuzun bayraklaşan simgesi, büyük Türk Devrimi’nin adıdır.

Cumhuriyet, ümmetçilik yerine ulusçuluğu, kulluk yerine yurttaşlığı, kişi iktidarı yerine ulus istencini, bağnazlık yerine çağdaşlığı ve ulus devleti seçenlerin kurduğu bir rejimdir.

Türk insanı, Cumhuriyet’le teba olmaktan çıkıp yurttaş konumuna yükselmiş, devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur.

Ulus istenci, yönetimin kaynağı durumuna getirilmiş, egemenlik kayıtsız koşulsuz Türk Ulusu’na verilmiştir.

Türk Aydınlanma Devrimi ile büyük bir düşünce değişimi gerçekleştirilmiş, çağdaş bir hukuk düzeni kurulmuş, hukuk dışılığa ve çağdışı kavramlara son verilmiş, toplumun yapısı uygar ilkelerle oluşturulmuştur.

Yüce Atatürk, “çağdaş-yurttaş, çağdaş-toplum, çağdaş-devlet” ülküsüne ulaşılmasını sağlayacak yapılanmaları özenle yaşama geçirmiştir. Cumhuriyet yönetimi herkesi kucaklamış, yurttaşların tümünü eşit haklara sahip kılmıştır. Böylelikle, bireyin özgürleşerek, haklarına kavuşmasının önü açılmış, temel hak ve özgürlükler güvenceye alınmış, herkese yönetime katılma hakkı tanınmış, toplumsal yaşama canlılık kazandırılmıştır. Kadının erkekle eşit duruma gelmesini, toplumsal ve kamusal yaşamda hak ettiği yeri almasını sağlayan Cumhuriyet’tir.

Haklarının ve sorumluluklarının bilincine vararak yurttaş olmanın erdemini yaşayan, çağdaş dünyanın kavram ve değerleriyle buluşan Türk insanı, ülkenin geleceğinde söz sahibi olmuş, yarınların biçimlenmesinde önemli rol üstlenmiştir.

Cumhuriyet, bilgisizliğe, bağnazlığa, yobazlığa, yoksulluğa, çaresizliğe karşı verilen savaşımın adıdır.

Yüce Önder’in deyişiyle, “Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesidir.”

Yüce Önderimizin ve silah arkadaşlarının savaşarak kurtardığı Türkiye’yi, aklın ve bilimin ışığında kurduğu aydınlanma devrimi Cumhuriyet rejimini ilelebet koruyacağımıza ve yaşatacağımıza Yüce Önderimiz Atatürk’ün ve Silah arkadaşlarının yaktığı ışık doğrultusunda hep ileri yürüyeceğimize bir kez daha AND içeriz.

Ebedi önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz sözlerini bir kez daha anımsatarak istiyorum:

“Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet’i biz kurduk, O’nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz.”

“Ey Türk gençliği, birinci vazifen Türk istiklalini ve Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir… Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.”

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm yurttaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, herkese esenlikler diliyorum.

‘’YAŞASIN CUMHURİYET’’

‘’CHP EYÜPSULTAN BELEDİYE MECLİSİ GURUBU’’

Ali Haydar İşkar, Veli Güngör, Gülsüm Polat, Zülfü Çakar, Sema Balcı, Ünsal Aykutoğlu, Emine Çelik, Mustafa Tüysüz, Nilgün Esentepe, Binali Özgül, Filiz Gökçe, Zafer Döner, Ramazan Güven

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir