Bu ay 29 Kadın hayata gözlerini yumdu,hepsinin ortak noktası bir erkek tarafından katledilmesi.

Example HTML page

Tohumdan Çınara Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Türkmen Erdoğan Celep yapmış olduğu basın açıklamasın da Bu ay 29 Kadın hayata gözlerini yumdu, hepsinin ortak noktası bir erkek tarafından katledilmesi ifadelerinde bulundu.

Tekmen Erdoğan Celep yapmış olduğu açıklamasına şu sözlerle devam etti;

Bu ay 29 Kadın hayata gözlerini yumdu. Peki nedenini biliyor musunuz?? Covid 19 mu? Trafik kazası mı? Yoksa kanserden mi?? Hayır. Hepsinin ortak noktası bir erkek tarafından katledilmesi.

Bunu öğrendikten sonra ne yazık ki sonraki kısımları okumak için hevesiniz kalmayacak. Çünkü çok klişe bir haber, çok normal gibi beynimiz algılamaya başladı bu haberler. Eğer sizdeki algıda bu seviyelere düştü ise, lütfen okuma zahmetinde bulunmayınız.

Zaten böyle giderse bir sonraki haber çok yakınınızın katil veya kurban olması ile sonuçlanacak ve algınız tekrar normale dönecek.

Eğer hala bu yazı dikkatinizi çekiyorsa bilin istedim; Bu kadınların 10’u evli olduğu erkek, 5’i birlikte olduğu erkek, 1’i eskiden birlikte olduğu erkek, 4’ü eskiden evli olduğu erkek, 2’si akraba, 2’si babası, 1’i kardeşi, 1’i oğlu, 2’si tanıdık birisi tarafından öldürüldü.

Tohumdan Çınara Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği olarak her an her kadın gibi bizlerinde bu tehlikeyle karşı karşıya olduğumuzu,  gün geçtikçe bu tehlikenin daha da büyüdüğünün farkına varmamız gerektiği dile getiriyoruz.

Bir kadının öldürülmesinin nasıl bir haklı bahanesi olabilir?

Bir erkek nasıl olurda bir kadını öldürecek kadar cani olabilir?

Yada toplam olarak cani yaptırılabilir? Şimdiye kadar yapılan yasal düzenlemeler, verilen tepkiler veya yapılan çalışmalar iyi niyetli olabilir.

Ama görünün o ki iyi niyet bir kadını hayatta tutmaya yetmiyor dedi.

Celep sözlerine şu ifadeleri kullanarak devam etti;

Tohumdan Çınara Derneği  bu konunun acil bir şekilde daha kapsamlı ele alınmasını, sosyolojik ve kültürel baskı/tehdit unsurlarının tespit edilmesi, eğitimlerin ilk okul düzeyinde başlatılması ve yaptırımların daha can alıcı ve caydırıcı olması gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda erkekleri katil, kadınları kurban haline getiren sistem ve sosyolojik yapıdaki problemlerin gün yüzüne çıkartılması, gerekli kalıcı önlemlerin Devlet önceliğinde tüm Yurttaşlar tarafından desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz dedi.

Celep sözlerini şu ifadelerle devam ettirdi;

Evet şimdiye kadar hepimiz bu konu hakkında düşündük ve düşünmeye devam edip, eyleme dökmediğimiz sürece bu tehlikeli herkese bir adım daha yaklaşmakta olacak. Çocukların babaları veya kendileri cinayet işleyip, hapse girerken anneler ve kız kardeşler mezara gitmeye devam edecek.  Geriye hiçbirşeyimiz kalmayacak korumaya çalıştığımız canımızdan başka. Bu haykırışımız hayallerimiz, daha iyi bir yaşam veya başka bir istek için değil. En Temel hakkımız olan Onurlu Bir Yaşam Hakkı için istiyoruz.

Tohumdan Çınara Derneği  olarak Çok geç olmadan hep birlikte el ele, birlikte harekete geçelim.

Artık düşünmeye değil, harekete geçelim.

Onurlu yaşamak her Kadının Hakkı dedi.

Türkmen Erdoğan Celep sözlerini ;Tarihin bize dayattığı eril dili ve zulmü şiddeti  birlikte el ele vererek direneceğiz hakkımız olanı alacağız. Kadınları karar mekanizmalarına taşıyarak Annelerin eğitimine ayrı bir zemin oluşturarak ilçelerde 7/24 acil ulaşım birimleri oluşturulmasını sağlayana kadar mücadeleyi elden bırakmayacağız diyerek bitirdi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir