Bir İtiraf,Bir açıklama; Davutoğlu Başbakanken ihalelerde nelerin döndüğünü gördüm

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Başbakanken ihalelerde nelerin döndüğünü gördüm, müdahale edecektik parti içi darbe oldu” dedi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ekonomi kurmaylarıyla birlikte partisinin ekonomi manifestosunu açıkladı.

Bir zamanlar başbakanlığını yaptığı hükümete sert eleştirilerde bulunan Davutoğlu, Türkiye’nin içe kapatılamayacak bir ülke olduğunu söyledi. Davutoğlu, “Başbakanken ihalelerde nelerin döndüğünü gördüm, müdahale edecektik parti içi darbe oldu” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’yla birlikte toplantıya Merkez Bankası’nın eski başkan yardımcılarından İbrahim Turhan, BDDK’nin eski başkan danışmanı ve finansçı Serkan Özcan, eski bankacı Kerim Rota, eski DEİK Genel Sekreteri Mustafa Mente hazır bulundu.

Davutoğlu, konuşmasında salgın dönemi 200 milyar liralık kredi paketleriyle halkın daha da borçlandırıldığını belirterek “Demokrasi olmadan da yabancı yatırımcı çekilebileceği düşüncesi cahilliktir. Hukuka güven olmayan bir ülkeye yabancı sermaye gelmeyeceği gibi yerli sermaye de kaçar,” dedi.

“Atamalara baktığınız zaman artık kimse liyakatten söz edemez. Her kuruşu, milletin devlete emaneti olan kamu bankalarının yönetimine dünya şampiyonu da olsa bankacılıktan bihaber insanların getirilmesi kurumsallığın bittiğini gösteriyor,” diyen Davutoğlu şunları söyledi:

* Başta Türkiye Varlık Fonu olmak üzere bütçe dışı nitelik kazanmış olan tüm uygulamaları sonlandıracağız.

* İstihdamı korurken verimliliği artıran, gönüllülük esasına dayalı “İşçi-İşveren Ortaklığı’ sistemini uygulamaya başlayacağız.”

* Enflasyon ile gerçek mücadeleye önem veriyoruz. “Emek barışı” ilan edeceğiz. İşsizlik Fonu’nu amacı dışında kullanılmasını engelleyeceğiz.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir