Bahçeli’den Enis Berberoğlu açıklaması: İnfazın durdurulmasına karşıyız

Muhalefet partilerinin görüşme trafiğinden rahatsız olan Bahçeli, “Merak ediyoruz, bayram değil seyran değil, bunların kulağına ne fısıldandı da yollara düştüler” dedi. Twitter’ın bazı paylaşımlarına kısıtlama getirmesine değinen Bahçeli, “Varsın kısıtlasınlar, isterse bütün mesajlarımı kaldırsınlar” ifadelerini kullandı. Gazetecilerin Enis Berberoğlu’nun durumu hakkında sorusu üzerine Bahçeli, “Mahkemenin davayı yeniden görmesini de uygun buluyoruz, ancak infazın durdurulmasına karşıyız” yanıtını verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, muhalefet partilerinin görüşme trafiğinden rahatsız oldu. “Paçaları tutuşmuş gibi kapı kapı dolaşmaları, birbirlerine gidip gelmeleri bugünlerde oldukça sıklaştı” diyen Bahçeli, “Merak ediyoruz, bayram değil seyran değil bunların kulağına ne fısıldandı da yollara düştüler” ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu.

“MHP ve AK Parti dışındaki partiler, Türk siyasetindeki çürümenin yegane failleridir” iddiasında bulunan Bahçeli, “Ne dedikleri bellidir ne duruşları berraktır. Türkiye gittikçe ağırlaşan bir siyaset sorununun tüm emarelerine muhataptır. Sorumsuz beyanlar, hazırlıksız teklifler, ani kopuşlar, kısır kavgalar, derin çatlaklar, gayrimeşru emeller demokrasi kültürümüz açısından kaygı vericidir. Paçaları tutuşmuş gibi kapı kapı dolaşmaları, birbirlerine gidip gelmeleri bugünlerde oldukça sıklaştı. Merak ediyoruz, bayram değil seyran değil, bunların kulağına ne fısıldandı da yollara düştüler. Siyasetin zillet ayağı toz duman içindedir” ifadelerini kullandı.

“CHP ile HDP arasındaki görüşme trafiği gözümüzden kaçmamıştır” diye konuşan Bahçeli, şunları söyledi:

“Basın toplantısı CHP kurnazlığı nedeniyle yapılmamıştır. CHP Genel Başkanı, HDP’ye karşı siyasi koronadan dolayı sosyal mesafe koymuştur. Bu ne yaman çelişkidir. İçeride can ciğer, dışarıda ne sen tanı beni ne ben seni. CHP ile HDP kimi kandıracaklarını zannediyorlar?”

“Bizim hedeflerimiz, 2023’teki Cumhurbaşkanı adayımız da bilinmektedir. Hiçbir açığımız, zaaf ya da yanlışımız yoktur” diyen Bahçeli, “Sayın Cumhurbaşkanımızda ülke meseleleri hakkında konuşuruz, utanacağımız bir konu yok. CHP dürüst olmalıdır, şeffaf olmalıdır, demokratik olmalıdır. PKK’dan FETÖ’ye kadar terör örgütlerine arasına duvar örmelidir” dedi.

“ÖĞRENCİ BAŞKA, TERÖRİST BAŞKADIR”

“Boğaziçi Üniversitesi’nde ataması yapılan rektöre itiraz edenlerin saldırı üssü marjinal örgütlerdir” iddiasında bulunan Bahçeli, şunları söyledi: “Bir öğrencinin DHKP-C’li ile ne işi olur. Rektör atanması yasal olabilir ama demokratik değil diyenler; kendi düşüncenizden başka olan her fikre hazımsızlık göstermeniz demokrasinin neresindedir. 108 kişiden 101’nin Boğaziçi ile ilişiği yoktur. Evlatlarını üniversiteye gönderen muhterem analarımız çocuğunuz bu örgütlerin eline düşerse memnun olur musunuz? Kılıçdaoğlu, Türkiye’nin evlatlarını serbest bırakın diyor. Kendisine göre hava hoş. Muhterem analarımız, evlatlarınıza sahip çıkın. Öğrenci başka, terörist başkadır. Hain başka, kahraman başkadır. Bunların birbirlerine karıştırılması felakettir. Öğrencilerimizin endişelerine kulak vermek elbette görevimizdir. Fakat terör örgütleriyle irtibatlı olanlar öğrenci değil suçludur.”

TWİTER’A TEPKİ

Twitter’ın nefret söylemi içeren bazı paylaşımlarına kısıtlama getirmesine değinen Bahçeli, “Demek ki çok doğru yoldayız. Varsın kısıtlasınlar, isterse bütün mesajlarımı kaldırsınlar” dedi. Bahçeli ayrıca, “Boyun eğmeyeceğimizi söylüyorum” dedi.

YENİ ANAYASA MESAJI

Yeni Anayasa hakkında konuşan Bahçeli, “Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşmemiz verimli ve yapıcı bir atmosferde gerçekleşmiştir. Anayasaların da değişime uğraması ve yeniden yazılması doğaldır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle yeni Anayasa’nın mecburiyet olduğunu göstermektedir. Bunu demokratik imkanlarla kapatma vakti gelmiştir. Bütün partilerin Anayasa’nın ilk dört maddesine bağlı bir tutumla bir araya gelmesi milletin talep ve beklentisidir. MHP yeni Anayasa sürecinde vardır, çalışmalarına başlamıştır” ifadelerini kullandı.

ENİS BERBEROĞLU AÇIKLAMASI

Bahçeli, grup toplantısının ardından gazetecilerin sorusunu yanıtladı.

Enis Berberoğlu’nun durumu hakkında görüşü sorulan Bahçeli, şunları ifade etti:

“Yargıya saygımız var, mahkemenin davayı yeniden görmesini de uygun buluyoruz; ancak infazın durdurulmasına karşıyız. Enis Berberoğlu ile ilgili dokunulmazlığın kaldırılmasıyla alakalı fezleke komisyon ve genel kurula geldiğinde de MHP daha önceki tutum ve davranışına uygun olarak dokunulmazlığın kaldırılması yönünde oy kullanacaktır.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir