CHP’li Doğan Subaşı’dan Ak- Parti’ye;Boğaziçi’ni değil, RTE Üniversitesi’ni ilk 100’e sokun!

CHP İBB Meclisi Grup Başkan vekili Doğan Subaşı AK- PARTİ’YE: Boğaziçi’ni değil, RTE Üniversitesi’ni ilk 100’e sokun!

İBB Meclisi Şubat ayı birleşiminde konuşan İBB CHP Meclis Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı, “Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ‘bizim üniversitemize rektör değil, kayyum gönderiyorlar’ diyorlar. Haksız değiller ki. Boğaziçi’yi ilk 100’e sokacaklarmış. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi var orayı ilk 100’e sokun. Yok mu başka okul!” dedi.

YENİKAPI/İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB)  Meclisi Şubat Ayı Birinci Birleşimi dün Yenikapı’da sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde gerçekleştirildi. Parti Grup Başkan Vekillerinin konuşmaları sonrası birleşim, 10 Şubat Çarşamba toplanmak üzere kapandı.

İBB CHP Meclis Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı, Meclis konuşmasında Türkiye ve İstanbul gündeminin önemli noktalarına yer verdi.

“DEMOKRATİK SİYASETİ SAVUNMAYANLAR 28 ŞUBAT’TAN SÖZ EDEMEZ”

Şubat ayının önemli günlerinden olan ‘28 Şubat Süreci’ hakkında konuşan Subaşı, “Türkiye’nin siyasi yaşamına bir müdahaledir. Reddedilmesi gerekir. Fakat demokratik siyaseti savunmayanlar 28 Şubat’tan söz edemezler. ‘28 Şubat’ta bazı İslami vakıflara el konuldu’ deniliyor. Ak Parti el koymadı mı!  ‘Bazı öğrencilere baskı yapıldı’ deniyor. Boğaziçi üniversitesi öğrencilerine baskı uygulanmadı mı? Üniversiteye keskin nişancılar yerleştirilmedi mi! 28 Şubat’ı eleştirmek demek bunları yapmamak demektir” dedi.

“DENİZ ULAŞIMI AYAĞA KALDIRILDI”

Konuşmasında İBB’nin deniz ulaşımındaki rolüne ve faaliyetlerine geniş yer ayıran Subaşı, “Biz göreve geldiğimizde Şehir Hatları A.Ş. adeta ölüme terk edilmiş durumdaydı . Haliç Tersanesi kapatılmak isteniyordu ve bu durum ciddi bir gelir kaybına yol açacaktı. Biz göreve geldiğimizden bir buçuk yıl sonra şirket 2 milyon lira zarardan 23 buçuk milyon lira kâr eder hale geldi. Bu kârın çok büyük bölümü tersanecilik faaliyetinden  geldi. Boğaz’da gece seferleri başlatıldı. Adalar’da ulaşım 24 saate çıkarıldı. Deniz taksiler geliyor. Elektrikli gemi üretiminde İBB önümüzdeki yıllarda aktif olarak görev alacak. Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş’ın bunda emeği çok büyük” diye konuştu.

VOLKAN YILMAZ HAKSIZLIK EDİYOR!

İBB MHP Grup Başkan Vekili ve aynı zamanda Silivri Belediye Başkanı olan Volkan Yılmaz’ın “İBB’nin Silivri’ye hizmet götürmekte isteksiz olduğu” şeklindeki sözlerine cevap veren Subaşı, “İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile birlikte geniş bir heyet olarak Silivri’ye geldik. İBB’nin yaptığı kreşleri gezdik. Hatta Sayın Yılmaz orada bize teşekkür etti. Boğluca Parkı yapılıyor. Müjdat Gürsu Stadı yapıldı. Silivri çiftçisine destek verildi. Selimpaşa yolunda düzenleme yapılıyor. Silivri Devlet Hastanesi’nin oraya üst geçit yapıldı. Bütün Silivri köylerinin bütün parkları yenilenecek. 13 tane de yeni park yapılacak. Kız İmam Hatip Lisesi’ne spor salonu yapıldı. Biz partizanlık yapmıyoruz. Her ilçeye eşit hizmet götürüyoruz” dedi.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ HAKLI

Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan Rektör ataması ve üzerine öğrencilerin geliştirdiği tepki hakkında konuşan Subaşı, Anayasa’nın 34’üncü maddesine atıf yaptı. Subaşı, “ Herkes önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir. Haberlerde görüyorum bazen, ‘izinsiz gösteri yapmak’ diyor. İzinsiz gösteri diye bir şey yok. Polisin görevi göstericiyi korumaktır. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ‘bizim üniversitemize rektör değil, kayyum gönderiyorlar’ diyorlar. Bakıyorsun fotoğrafa öyle gözüküyor. Haksız değiller ki. Boğaziçi’yi ilk 100’e sokacaklarmış. Recep Tayyip Üniversitesi var orayı ilk 100’e sokun. Yok mu başka okul!” dedi.

80 YIL ÖNCE ÜNİVERSİTEDE SEÇİM YAPILIYORDU

1940 yılında üniversitelerde dekanlık seçimi yapıldığı bilgisini o dönemden bir gazete kupürüyle paylaşan Subaşı, “Savaş yılları, İsmet İnönü’ye birileri tarafından faşist denilen yıllar. Milli Şef dönemi. İnönü istese kendisi rektör atar, kimse de bir şey diyemez. Ama seçim yapılıyor. 80 sene sonra geldiğimiz noktaya bakın. Bu toplum bundan şikâyet etmesin mi, bunu söylemesin mi. İyi ki söylüyor iyi ki buna isyan ediyor. Tebrik ediyorum gençleri. ‘Rektörümüzü biz seçelim’ diyorlar, yanlış mı söylüyorlar. Doğru söylüyorlar. 1940’ta ne olduysa onu istiyoruz diyorlar. Haklılar!” dedi.  

TAHTEREVALLİNİN ALTINDAKİLER ŞİMDİ BİRLİK OLDULAR

Ünlü Alman şair Bertold Brecht’in ‘Tahterevalli’ adlı şiirinden bir bölüm okuyan Subaşı, ‘İyice görüyorum artık düzeni. Orada bir avuç insan oturuyor yukarıda, aşağıda da birçok kişi. Tüm düzen aslında tahterevalli…’ Halkın çok büyük bir kesimi tahterevallinin aşağı kısmındadır ama oy gücü vardır. Onları yönetmek için böl-parçala-yönet taktiği uygulanır. Halk içindeki çelişkileri birbirine düşürerek onların birlik olma ihtimali ortadan kaldırılır. AK Partililer’in yıllardır yaptığı şey bu. Ama bu sefer bu işler değişti. Bu sefer tahterevallinin altındakiler birlik oldular, Millet İttifakı oldular.  Yaşasın demokratik muhalefetin birliği!” diye konuştu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir