'Referandum' yol kapattırdı.

İSTANBUL- Ayazağa Mahallesi'nin Sarıyer Belediyesi'ne bağlanıp bağlanmaması yönünde Şişli Belediyesi tarafından yapılacağı duyurulan referandum iptal edildi. Mustafa Sarıgül'ün iptal kararını açıklamasının ardından kalabalık bir grup seçim sandıklarını yola dizerek Ayazağa Kavşağı'nı trafiğe kapattı.

Şişli'ye bağlı Ayazağa, Maslak ve Huzur Mahallelerinin Sarıyer'e bağlanmasına ilişkin kararın meclisten geçerek Cumhurbaşkanı'nın onayına sunulmasına rağmen tartışmalar bitmedi. Karara karşı çıkan Şişli Belediyesi de Ayazağa Mahallesi'nin Sarıyer'e bağlanıp bağlanmamasına ilişkin bugün referandum yapacağını duyurmuştu. Oy kullanma işlemi için de Ayazağa'da bir çadır kuruldu. Gece yarısından itibaren çadırda seçim hazırlığı yapıldı. Seçim sandıklarının kurulduğu çadırda oy pusulaları da hazırlandı.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de saat 08.30 sıralarında oylamanın yapılacağı çadıra geldi. Basın mensuplarına konuşan Sarıgül, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün saat 04.00'da yaptığı tebligatla referandumun iptal edildiği bilgisini verdi. Kararı eleştiren Sarıgül, demokratik ve yasal haklarının engellendiğini iddia etti. Çadırda toplanan yaklaşık 300 kişi de Mustafa Sarıgül'e destek verdi.

SEÇİM SANDIKLARIYLA YOL KESTİLER

Sarıgül'ün referandumun iptaline ilişkin açıklamasının ardından çadırda toplanan grup, seçim sandıklarını alarak yol çıktı. Sandıkları yola dizen grup, Ayazağa Kavşağını araç trafiğine kapattı. 'Sarıyer'e hayır' yazılı oy pusulaların sallayan eylemciler, 'Ayazağa Şişli'dir, Şişli kalacak' şeklinde slogan attı. Yaklaşık 20 dakika trafiğe kapanan kavşak, grubun çadıra geçmesiyle tekrar trafiğe açıldı. Yoldan geçen Sarıyer Belediyesi'ne ait bazı araçlara da 'Sarıyer'e hayır' yazılı oy pusulaları yapıştırıldı.

Seçim otobüsünün üzerine çıkarak vatandaşlara hitap eden Mustafa Sarıgül, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuyla ilgili kararı onaylaması halinde Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını belirtti. Sarıgül, referandumun iptaliyle ilgili olarak da toplantı yaparak ne yapacaklarına karar vereceklerini açıkladı.

zp8497586rq
zp8497586rq
Example HTML page