Aşka İsyan Gürsel Karaca

Example HTML page


 

Bir yanım deniz

Bir yanım toprak

Denizden yanayım, denizden yana..

Bir yanım tuz

Bir yanım şeker

Tuzdan yanayım, tuzdan yana..

Bir yanım SEN

Bir yanım ben

SENden yanayım, SENden yana!”

Dedim.

“Hep beraber” gider..“hep beraber” geliriz..“hep beraber” güler..“hep beraber” ağlarız!..” Biz “yarin yanağından gayrı/her şeyde/ her yerde/hep beraber” diyenlerdeniz! Yarin yanağından gayrı..her şeyde, her yerde hep beraber! İşte bu yüzden gülüm..işte bu yüzden cık olmaz!!!         Ah be güzelim..güzelim ah be..Kurtların çakalların içinde tek tabancaydım..Çakalların kurtların içinde..Kanarya yüreğimle..göklerde kartal gibiydim!

“Ayakkabılarım çamur olmuş galiba” derdin ara sıra..Bense gözlerinin içine bakardım saf saf.. Dost başa düşman ayağa bakar derler..“Oysa ben hep senin gözlerinin içine baktım..” Dünyanın merkezi olmuştu çünkü gözlerin..Gözlerinden başka bir şey görmüyordu gözlerim..Dünya dönüyordu senin etrafında..Pervane olmuştum, etrafında dönüyordum! Türlü bahaneler yaratıyordum gözlerin gözlerime değsin diye, yüreğim yüreğinde kaynasın diye!!!

Eylemlerin adı bAŞKalışıyordu seninle birlikte! Adı bAŞKa, sesi bAŞKa, yüreği bAŞKalışıyordu insanın eylem güzeli! “Hep beraber” sloganlar atardık toplum bilinci gerçekliğinde! Yüreğimse haykırırdı bAŞKaşan gözlere, sözlere inat! Yeri, göğü, meydanları inletircesine haykırırdık “hep beraber..!” Oysa yorulmuşsundur şimdi..nasıl etsem de yıkasam ayacıklarını…/susamışsındır buzlu şerbetim yok ki ikram edeyim/acıkmışsındır
sana beyaz keten/ keten örtülü sofralar kuramam/
memleket gibi esir ve yoksuldur odam!”

Eylemlerin adı bAŞKa, sesi bAŞKa, yüreği bAŞKalışıyordu seninle..SEN bAŞKalışıyordun..Ben bAŞKalaşıyordum gözlerinle birlikte! Gözlerin gözlerime değince şimşekler çakıyordum! Haykırıyorduk zalime, zulme, ve faşizme inat! Eylem güzeli, 1 Mayıs 1 Mayıs olalı böyle bayram görmedi! “1 Mayıs..1 Mayıs işçinin, emekçinin bayramı…diye bağırdık “hep beraber!” Haykırdık “hep beraber” özgür basın susmasın diye! Haykırdık işten çıkarılan işçiler işine dönsün diye..Haykırdık köylü için..Haykırdık işçi için..Haykırdık tam bağımsız Türkiye için!Sloganlar atardık “hep beraber..“hep beraber” sloganlar atardık.. ve biz “hep beraberdik..” Oysa ben..Haykırdım gözlerin gözlerime, yüreğin yüreğime değsin diye!!!

Aşk Tesadüfleri Sever biliyorsun..Ve İncir Reçeli her zaman güzeldir..Ve Alacakaranlık’ta Jacob her daim göklerde kartal gibiydi!Bense Kaybedenler Kulübü’nde figüran! Özgür olmak istiyordum..Sen Özgür’e hüngür hüngür ağlarken..Bense Alacakaranlık’tan Jacob oluyordum! Sen Özgür’e ağlıyordun..ben senin gidişine..Gözyaşların damlıyor yüreğime!!!Gidişinle Metin’e benziyordum..Ve ağır bir hastalık geçiriyorum, saç sakal karmakarışık!Küsüyorum hayata ve sana..Hastalığımın sebebi oluyorsun! Seninse aklın hep Cem Karaca’nın İstanbul’unda!Gözün kulağın yollarda..yolcu bekler gibi..yolcu hasretiyle yanar gibi..Bir sevda türküsü dudaklarında hep!

Erteleme..üşenme..vazgeçme derdin!Ve sen şimdi benim üşengeçliğim..ve sen şimdi benim vazgeçişlerim..ve sen şimdi ertelenmiş bir yazının son paragrafı! Çok sigara içmeme kızardın mesela..Sigarayı avuçlarımın içinde saklardım liseli aşıkların hocasına yakalanması gibi gözlerin gözlerime değince..Eylem güzeli gönlümün eşbaşkanı ol diye çıldırasıya paralıyordum kendimi!Seninse dudaklarında bir sevda türküsü..yol bekler yolcu bekler gibi..Cem Karaca’nın Bana İstanbul’u Anlat’ı!!!Her gün bıkmadan İstanbul’u anlatıyorsun ona..

Esmerliğine yanıp tutuştuğum kara kaşlı kara gözlü kız senin için sustum!Artık “söz” bitti..yazmak zamanı..Bitti söz..Kalemimin tükenmezi tükendi..çivi yazısına başladım! “Söz” bitti!Ve ben sigarayı günde üç pakete çıkardım!

“Birdik

Biz olduk,

Çok yalnızlıklara yettik

Ama ikimiz yan yana

İki yalnız ettik”

 

Dedi.

 

Dipnot:Bu yazı bir G&G hikayesidir.

 

                                                                                                                                                       

 

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir