Arena'da G.Saray futbolcularına şok!

Example HTML page

Spor Toto Süper Lig’in 26. hafta karşılaşmasında Kayserispor’u konuk eden Galatasaray’ın yıldız ismi Didier Drogba, kadroda yer almadı. Sarı-kırmızılı ekibih devre arası transfer döneminde kadrosuna kattığı Arjantinli genç oyuncu Lucas Ontivero ise ligde ilk kez kadro alındı. Bu arada Galatasaray taraftarları, alışıla gelmişin aksine Kayserispor maçı öncesinde futbolcuları tribüne çağırmadı.

Drogba kadroda yok

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Chelsea ile yapılan ikinci tur rövanş maçında forma giydikten sonra izin alarak İstanbul’a 1 gün gecikmeli gelen, takımın ilk antrenmanına geç kalması nedeniyle de 2 bin avro para cezası kesilen Drogba, Kayserispor müsabakasının ilk 18’inde bulunmadı.

Oyuncunun sakatlığı bulunduğu ve tedavisine başlandığı belirtilirken, bu nedenle de maç kadrosuna alınmadığı ifade edildi.

Lucas Ontivero, ligde ilk kez kadroya girdi

Galatasaray’ın devre arası transfer döneminde kadrosuna kattığı Arjantinli genç oyuncu Lucas Ontivero, ligde ilk kez kadroya girerek Kayserispor maçının yedekleri arasında kendisine yer buldu.

Takımının Ziraat Türkiye Kupası’nda Tokatspor ve Medical Park Antalyaspor ile yaptığı maçlarda süre alan ve sergilediği futbolla beğeni toplayan genç futbolcu, teknik direktör Roberto Mancini’nin Kayserispor maçında tercihleri arasına girdi ve 18 kişilik kadroda şans buldu.

Yekta’nın yerine Ceyhun

Teknik direktör Roberto Mancini’nin Kayserispor karşısında sahaya sürdüğü ilk 11’de, ligde son oynanan Kardemir Karabükspor maçına göre, sakatlığı bulunduğu gerekçesiyle kadroya alınmayan Drogba dışında tek değişiklik oldu.

İtalyan teknik adam, Kardemir Karabükspor maçına ilk 11’de başlattığı Yekta Kurtuluş’u bu kez yedeğe çekerken, o maça yedekler arasında başlayan Ceyhun Gülselam’ı ise 11’e aldı.

Maç öncesi oyuncular tribüne çağrılmadı

Galatasaray taraftarları, alışıla gelmişin aksine Kayserispor maçı öncesinde futbolcuları tribüne çağırmadı.

Takımın UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı Chelsea maçında sergilenen kötü futbol nedeniyle taraftarların tepkili olduğu ve bu nedenle de hiçbir oyuncunun tribüne çağrılmadığı öğrenildi.

Isınma formalarında “Twitter” adresi

Sarı-kırmızılı futbol takımının maç öncesi sahada ısınırken giydiği formalarda, kulübün sosyal paylaşım sitesi “Twitter”daki adresi yer aldı. Formaların arka bölümünde, internet sitesinin amblemiyle birlikte, kulübün resmi hesabı olan, “@GalatasaraySK” yazısı olduğu görüldü. Takımın daha önceki maçlarda giydiği ısınma formalarında bu yazı yer almıyordu.

“Çilli Mehmet”e plaket

Galatasaray’ın efsane futbolcularından olan ve “Çilli Mehmet” lakabıyla bilinen Mehmet Özgül’e, karşılaşma öncesi plaket verildi.

Sarı-kırmızılı ekibin iç saha maçlarında düzenlenen “Galatasaray efsanelerini anıyor, Türk Telekom dünyaya duyuruyor” etkinliğinin Kayserispor maçındaki konuğu Mehmet Özgül oldu.

Müsabaka öncesi Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan Mehmet Özgül’e plaket verirken, taraftarlar da sarı-kırmızılı eski efsaneyi alkışladı.

Özhan Canaydın anıldı

Sarı-kırmızılı kulübün eski başkanlarından, 2010 yılında 67 yaşında hayatını kaybeden Özhan Canaydın, ölümünün 4. yıl dönümünde Türk Telekom Arena’da unutulmadı.

Kayserispor maçı öncesi stat skorbordunda Özhan Canaydın’ın fotoğrafı yer alırken, eski başkanın ölüm yıl dönümü nedeniyle de hoparlörden anons yapıldı.

Galatasaray taraftarları, yapılan anma anonslarına alkışlarla karşılık verdi.

Taraftara küfür uyarısı

Kayserispor maçı öncesi Türk Telekom Arena’da anonslar yapılarak, küfürlü tezahüratta bulunulmaması yönünde uyarılarda bulunuldu.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun disiplin talimatlarında yaptığı değişikliğin ardından Galatasaray’ın ceza sınırına geldiği hatırlatılırken, bu maçta veya hafta içi Bursaspor ile oynanacak Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında küfürlü tezahüratlarda bulunulması halinde, Fenerbahçe derbisinin seyircisiz oynanacağı bildirildi.

Taraftarlardan, ceza alınmaması için azami özen göstermeleri istendi.

Öte yandan, dün 72 yaşında hayatını kaybeden A Milli Futbol Takımı ve Bursaspor’un eski oyuncularından Ersel Altıparmak için maç öncesi saygı duruşunda bulunuldu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir