Araştırma: Ağır koronavirüs vakalarıyla ilişkilendirilen 5 anahtar gen tespit edildi

Ağır Covid-19 vakalarıyla ilişkilendirilen 5 anahtar gen tespit edildi. Buna göre, tedavi sağlaması muhtemel ilaçlar ortaya çıktı.

İngiltere’de Covid-19 hastalığının ağır seyretmesiyle ilişkili olduğu düşünülen 5 anahtar gen tespit edildi. Nature dergisinde yayınlanan araştırma, antiviral bağışıklık ve akciğer iltahabının moleküler süreçlerine dahil olan 5 genin ciddi vakalarda merkezi önemde olduğunu ortaya çıkardı.

208 yoğun bakım ünitesinden 2700 hastanın DNA’sı incelenerek elde edilen araştırma bulgusu, hastalığı ağır geçirme riski olanları tedavi etmek amacıyla varolan ilaçları incelemeyi hedefliyor.

Araştırmayı yönetenler arasında yer alan Edinburgh Üniversitesinden Kenneth Baillie Reuters’e yaptığı değerlendirmede, “Sonuçlarımız hangi ilaçların klinik deneme listesinin en başında olduğunu hemen gösteriyor” diye konuştu.

Baillie; IFNAR2, TYK2, OAS1, DPP9 VE CCR2 diye adlandırılan genlerin, bazı insanların Covid-19’u hafif geçirirken diğerlerinin neden ağır geçirdiğini kısmen açıkladığını söyledi.

Potansiyeli en yüksek ilaçlar arasında ise JAK inhibitörü olarak adlandırılan anti-inlamatuar ilaçlar sınıfı bulunduğunu belirten Baillie, INFAR2 geninin etkinliğindeki artışın da Covid-19’a karşı koruma sağlayabileceğini sözlerine ekledi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir