AKP’ye ayar, Erdoğan’a uyarı

Example HTML page

Yerel seçimler sonrası Cumhur İttifakı’nda yaşanan gerilim bitmek bilmiyor. Son olarak MHP Lideri Devlet Bahçeli yazılı bir açıklama yaparak adeta AKP’ye ‘ayar’ verdi. Bahçeli, Erdoğan’ı da uyararak ‘Cumhur İttifakı dışında arayışlara gerek yok’ dedi

Devlet Bahçeli 1 Mayıs günü yazılı bir açılma yaparak AKP ve Erdoğan’ı MHP dışında ittifak arayışları içinde olmamaları konusunda uyardı. Bahçeli, YSK’den de biran önce seçim yenileme kararı vermesini talep etti.

FİTNECİLER DEVREDE

Bahçeli açıklamasında, “İstiyorlar ki, bölünelim, dağılalım. Diliyorlar ki, birbirimize girip varlığımızı tüketelim” tüketelim diyerek adeta son bir haftada Cumhur İttifakında yaşananları özetledi. Davutoğlu’nun bildirisine de atıfta bulunan Bahçeli, MHP’nin duruşunu anlatarak AKP’lileri de hizaya davet etti: “MHP ile AK Parti arasında soğukluk veya mesafe varmış gibi iddialarda bulunanların mayası bozuk, mizacı bulanık, maksadı belalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi’nin temel tercihi Cumhur İttifakı’nın yaşaması ve yaşatılması doğrultusundadır.”

Seçim sonuçlarının AKP içerisinde rahatsızlık yarattığı biliniyor. Kızılcahamam kampından da partililer bu düşüncelerini genel başkanlarını iletim, MHP ile ilişkiyi yeniden gözden geçirelim” uyarıları Ankara’da her noktada konuşuluyor. Bahçeli, bu itirazlara da “Başka ittifak arayışlarına kuşkusuz ihtiyaç yoktur. Kaldı ki buna gerek de olmayacaktır” diyerek yanıt vermeyi ihmal etmedi.

ERDOĞAN TEDİRGİN ETTİ

Özellikle iktidar ile ABD arasında son günlerde artan görüşme trafiği, S-400 ile başlayan ve Suriye ile devam eden bir dizi görüşme anlaşılan o ki Bahçeli’nin radarında. Erdoğan’ın da son günlerde yaptığı çıkışlar, olası kabine değişikliği sözleri MHP’de “ne oluyor” sorusunu beraberinde getirdi. Bahçeli’nin hareketlenmesinin arkasında partisinde artan soru işaretleri yatıyor.

“Bugünler herkes için bir ahlak imtihanı, her ülke için bir samimiyet testidir” diyen Bahçeli’nin, sınava aldığı ismin Tayyip Erdoğan olduğu çok açık. Metin içinde dört beş noktada tek adres olarak sunulan ‘Cumhur İttifakı’ aynı zamanda Erdoğan’ın bir hafta önce dillendirdiği geniş ittifak çağrısına da yanıt oldu.

ERKEN SEÇİM SİLAHI

Cumhur İttifakı’nda yaşanan gerilim özellikle yandaş medyada ‘Bahçeli erken seçim silahını devreye sokabilir’ endişesinin dillendirilmesine yol açtı. Bahçeli açıklamasında bu konuya girse de AKP’lileri rahatlatacak bir değerlendirme yapmadı. Bahçeli sicilindeki erken seçim girişimlerine de atıf yaparak ‘bu sefer olmayacak derken’ tek şartının Cumhur İttifakı’nın devamı olduğunu da vurguladı. Bu şart aynı zamanda AKP’lilerin artık kurtulalım dediği zincir. Ankara’da her kesimin tek ortak yorumu “Bahçeli bir bildiriyle hem YSK’yi hem de AKP’yi de tehdit etti” oldu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir