AK Partili vekilden partisine kıdem tazminatı tepkisi!

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, iktidarın kıdem ve ihbar tazminatı haklarını ortadan kaldıracak düzenlemesine tepki gösterdi.

AK Parti hükumeti yaptığı yeni düzenleme ile ücretli istihdamının büyük bir bölümünü kapsayan 25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçilerin kıdem ve ihbar tazminatı haklarını sona erdirecek karara tepkiler çığ gibi büyüyor. Son olarak söz konusu düzenlemeye AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın tepki gösterdi.

“DERHAL GERİ ÇEKİLMELİDİR”

Düzenlemeye ilişkin açıklama yapan sendikalar, “AKP hükümetinin tarafı bellidir, sermaye cephesinin temel bileşeni olarak patronlara çalışmaktadır. Patron örgütlerinin dediğini yapmaktadır. Haklarımız pazarlık konusu yapılamaz, diyalog yoluyla tartışmaya açılamaz. Torba Kanun derhal geri çekilmelidir” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Meclis Genel Kurulu’nda da düzenlemeye tepkiler gelirken, AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın’dan dikkat çeken bir soru geldi.

AK PARTİLİ VEKİL DE PARTİSİNE TEPKİ GÖSTERDİ

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın Meclis Genel Kurulu’nda, çok sayıda  işçinin kıdem ve ihbar hakkını elinden alabilecek düzenlemeye, “Teklifle öngörülen belirli süreli iş sözleşmesi, işçilerin kıdem ve ihbar tazminatı hakkından mahrum kalmasına neden olmayacak mı?” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir