Yüksel Kaya “Eyüp’ün yoksulluğuna ve AKP tutsaklığına son vereceğiz”

Example HTML page

 

 

 

 

 

Yüksel Kaya “Eyüp’ün yoksulluğuna ve AKP tutsaklığına son vereceğiz”

yukselkaya

CHP Eyüp Belediye Başkan Aday Adayı Yüksel Kaya geçtiğimiz günlerde CHP Eyüp İlçe Örgütü tarafından organize edilen aday adayları tanıtım toplantısında konuştu. Belediyelerin siyasetle yönetilmesi gerektiğini belirten Kaya, belediyecilik anlayışını bir bütün olarak ele alarak, eğitimden sağlığa, ekonomiden örgütlenmeye kadar Eyüp İlçesi’nde gördüğü eksiklikler ve olması gereken yeniliklerden bahsetti.

 

Yüksel Kaya, konuşmasına kısaca kendisinden bahsederek başladı. İleriye dönük mesajlarını sağlık, eğitim, belediyecilik, örgütlenme, Eyüp gibi konu başlıklarıyla sıralayan Kaya konuşmasında, siyaseti, dünyayı daha eşit, daha özgür, daha güzel ve yaşanabilir kılma aracı olarak gördüğünü ve dünyanın ve ülkemizin aydınlık yarınlarını yaratma aracı olarak kullanılması gerektiğinin altını çizdi. Sevgi, barış, dostluk, dayanışma ve kardeşliğin aracının da siyaset olduğunu belirten Kaya, “Hiç kimseyi ötekileştirmeden dil, din, mezhep, renk, ırk ayrımı yapmadan, insanlığın ortak değerlerine inanır ve savunurum. Emeğin en yüce değer olduğunu ve emeğin örgütlülüğünü savunurum. Dünyayı siyasetin değiştireceğine inanırım. Cumhuriyetin bütün kazanımlarına sahip çıkar ve gelişimine katkı sağlarım ve partililik bilinciyle CHP’nin çıkarlarını en üstte tutarım” dedi.

 

Sosyal demokrat ve halkçı bir belediyecilik

 

Yüksel Kaya konuşmasının devamında “Eğitimin; laik, bilimsel, parasız ve kamusal olmasını istiyorum. Sağlık hizmetlerinin de parasız, rahat ulaşılabilir, nitelikli ve tam donanımlı olmasını istiyorum” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü, “Yeraltı ve yerüstü zenginlikleri kamunun malıdır ve üretilen artı değerler gelişmiş ülke standardına göre dağılmalıdır. Neoliberal ekonomi politikalarına karşı çıkarım. Belediyecilik anlayışımıza gelecek olursak; sosyal demokrat ve halkçı bir belediyeciliğe inanır ve halkın belirli araçlarla yönetime katılımını savunurum. Eğitimin, sağlığın, ulaşımın, kültür sanat ve spor hizmetlerinin belediyecilik bünyesinde verilmesini benimserim. Örgütlenmeye bakış açım ise; halkın örgütlü olması gerektiğini savunur ve örgütlenme önündeki engellerin kaldırılması için mücadele ederim” diyerek sözlerine devam etti.

 

Yeterli hastaneleri ve okulları olmayan bir ilçe

 

Yüksel Kaya Eyüp ilçesini tanımlarken,  “Eyüp Türk milli burjuvasını geliştirmiş, kendisi yoksul kalmış bir ilçedir. 20 yıldır AKP’ye tutsak edilmiş, kaldırımsız ve çıkmaz sokaklarıyla yaşamaya çalışan bir ilçedir. 40 yıldır alt, üstgeçit (kavşak) yapılmayan ve caddeleri hiç değişmeyen bir ilçedir.  Denize kıyısı olup, halkın denize küskün olduğu ve denizi yaşayamadığı, parkları, oyun alanları ve bir meydanı bile olmayan bir ilçedir” diyerek sözlerine devam etti “Yeterli hastaneleri ve okulları olmayan Eyüp ilçesinin bir kültür ve sanat merkezi dahi yoktur. İmar sorunları hala çözülmemiş bir ilçedir. Bu ve buna benzer sorunları çoğaltabiliriz” şeklinde konuştu.

 

Özgür bir kent kuracağız 

 

Yüksel Kaya, bütün bu sorunları, konuşmasının başında bahsettiği siyasete bakış açısıyla birlikte, halkın ihtiyaçlarını ve halk yararını gözeterek, halkla birlikte çözeceğini taahhüt ettiğini açıkladı.

 

Adaylığı henüz kesinleşmediği için projelerinden bahsetmek istemeyen Kaya, Eyüp için kurduğu ve gerçekleştirmeyi çok istediği bir hayalini katılımcılarla paylaşmak istediğini belirterek hayalinin “Alibeyköy’ü sağlık ve eğitim vadisi yapmak. Dünyanın en gelişmiş Eyüp Hastanesi ve Tıp Fakültesi oluşturmak” olduğunu belirtti.

 

Özgür bir kent kuracağız. Aydınlık yarınlara sizinle birlikte, geleceğimiz için.

 

Yüksel Kaya kimdir?

 

1964 Sivas doğumlu olan tecrübeli siyasetçi Yüksel Kaya İstanbul Teknik Üniversitesinde Mühendislik bölümünde öğrenimini tamamladı 5 yıl özel sektörde üretim mühendisliği ve üretim müdürlüğü yapan Kaya, 20 yıldır yayıncılık ve fuarcılık sektörlerinde çalışmalarını sürdürüyor. Son üç yıldır CHP Eyüp ilçesinde aktif siyaset ve yöneticilik yapan Kaya, Mart 2014’de yapılacak yerel seçimlerde CHP Eyüp belediye başkan aday adayı oldu.

 

 

 

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir