Üniversitede 4 kişiyi katleden Volkan Bayar tutuklandı


Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), Eğitim Fakültesindeki silahlı saldırıda; Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu ve öğretim görevlileri Serdar Çağlak ile Yasir Armağan’ı öldüren Volkan Bayar’ın yanı sıra olay sonrası gözaltına alınan eşi Saadet Aylin Bayar, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından Eskisehir Devlet Hastanesine getirildi. Burada sağlık kontrolünden geçirilen Volkan ve Saadet Bayar, adliyeye sevk edildi. Bayar çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, eski eşi serbest bırakıldı.


1 YIL ÖNCE BOŞANMIŞLAR

Volkan Bayar ile Saadet Aylin Bayar’ın üç yıl önce ayrı yaşamaya başladığı, bir yıl önce de boşandığı belirtildi. Saadet Aylin Bayarın eski eşinin soyadını kullandığı ifade edildi.

Volkan Bayar’ın üniversitedeki çok sayıda kişi hakkında FETÖ’cü suçlamasında bulunduğu ortaya çıkmıştı. Eski Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Baloğlu, “Bu şahsın eski dekanlık görevini yaptım. Bu kişi FETÖ’den atılmış biri değil. Yüzlerce kişiyi FETÖ’cü diye şikâyet etmiş biri. 200’ün üzerinde kişiyi şikâyet etti. Abartı değil bu rakam. Şikâyet ettiği kişilerin çoğuna işlem yapılmadı. Çoğu beraat etti. Onunla ilgili süren birçok soruşturma var. Benimle ilgili de 2 dava var” demişti.

FAKÜLTE SEKRETERİ ÖZMUTLU TOPRAĞA VERİLDİ

Volkan Bayar’ın öldürdüğü 4 kişiden, evli ve 2 çocuk babası olan 48 yaşındaki Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Saldırıda hayatını kaybeden Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Mikail Yalçın ve araştırma görevlileri Serdar Çağlak ile Yasir Armağan için Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü önünde tören düzenlendi. Tören sonrası Serdar Çağlak’ın cenazesi Kayseri’ye, Yasir Armağan ve Mikail Yalçın’ın cenazeleri memleketleri Tokat’a gönderildi. Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu için ise memleketi Seyitgazi ilçesi Kırka Mahallesi’nde cenaze töreni düzenlendi. Çarşı Camii’ndeki cenaze törenine Osmangazi Üniversite Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cemil Yücel ile binlerce kişi katıldı. Törende Fatih Özmutlu’nun oğlu Göktuğ Özmutlu ile babası Arif Özmutlu güçlükle ayakta durabildi.

Cami önünde alınan helalliğin ardından dualar okundu. Türk Bayrağına sarılı Özmutlu’nun cenazesi, omuzlarda 500 metre taşınarak Kırka Mahalle Mezarlığı’na götürülüp, toprağa verildi.

SORUŞTURMAYA GİZLİLİK KARARI

4 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyla ilgili başlatılan soruşturmaya, gizlilik kararı getirildi.

Kararın, cenaze töreninde protestolar eşliğinde rektörün istifasının istenmesinin ardından gelmesi dikkat çekti.

KASTEN ADAM YARALAMA VE TEHDİTTEN KAYDI VAR

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesinde 4 kişiyi tabancayla öldüren araştırma görevlisi Volkan Bayar’ın Tokat’taki Gaziosmanpaşa Üniversitesinde görev yaptığı sırada mesai saatlerine uymadığı gerekçesiyle soruşturma geçirdiği, “kasten yaralama, tehdit” gibi suçlardan kaydının olduğu bildirildi.

TUTUKLANDI

Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde 4 kişiyi tabancayla öldüren Volkan Bayar tutuklandı, zanlının eski eşi serbest bırakıldı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir