Türkmen Erdoğan Celep; Şiddetin, baskıların ve ölümlerin olmadığı dünyayı biz kadınlar kuracağız…

Tohumdan Çınara Kadın, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, ‘’25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’’ dolayısıyla Alibeyköy Meydanında günün önemini ve anlamını içeren basın açıklaması gerçekleştirdi

Açıklamayı Tohumdan Çınara Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Türkmen Erdoğan Celep gerçekleştirdi.

Türkmen Erdoğan Celep yapmış olduğu açıklamasında: Şiddetin Baskıların ve ölümlerin olmadığı bir dünyayı biz kadınlar kuracağız dedi…

Türkmen Erdoğan Celep açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi;  

Değerli basın mensupları, siyasi parti temsilcileri ve Şiddete, adaletsizliğe baskılara karşı yılmadan yorulmadan mücadele eden kadınlarımız.

‘’25 Kasım Kadına Şiddetle Karşı Uluslararası Mücadele Günü’’ dolayısıyla bir aradayız. Sözlerime başlamadan önce İran da sürdürülen insanlık mücadelesini tüm kalbimizle destekliyoruz. Afganistan da ki kadın arkadaşlarımızı da hiç bir zaman unutmadık unutmayacağız.

Daha dün İstanbul Beyoğlu İstiklal caddesinde şiddete karşı yürüyerek seslerini duyurmaya çalışan kadınlarımız bizzat devlet eliyle şiddete ve baskılara maruz kaldılar. 200 kadın darp edilerek gözaltına alındı insanlık dışı davranışlarla karşı karşıya bırakıldı. Biz kadınlar ‘İstanbul Sözleşmesini‘ savunmaya devam edeceğiz. Yasaların bizlere tanımış olduğu hakları savunmaya hep devam edeceğiz. Şiddet kime yapılırsa, yapılsın karşısında duracağız ve mücadele edeceğiz.

Bugün sosyal medya etiketleri arasında bir kadının adını daha görmekten korkar olduk. Çünkü bu ya o kadının hayatta olmadığı ya da korkunç bir şiddete uğramasına rağmen adalet bulamadığı anlamına geliyor.

Artık yeter! 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz YOK

Bu dünyada, memlekette her gün kadınlar öldürülüyor!

Kadınlar, her gün, boşanmak istedikleri için, “hayır” dedikleri için öldürülüyor.

Kadınlar, her gün, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 uygulanmadığı için öldürülüyor.

Kadınlar, her gün,  şiddet uygulayan erkekleri değil kadınların yaşam tarzlarını yargılamayı seçtiği zihniyetten ötürü,  erkekleri aklamanın sayısız yolunu bulduğu için öldürülüyor.

Kadınlar, her gün, 15 yaşından küçük çocukların evlendirilmesinde bir sorun görmeyen bir zihniyet altında, cinsel şiddete uğruyor.

Kadınlar, her gün, özellikle krizin getirdiği artan işsizlik ve güvencesizlikle, aile içindeki şiddetten uzaklaşacak geçim kaynağı ve gelecek güvencesi olmadığı için erkek şiddetine mahkûm ediliyor.

Cinayete varmadan da bizler şiddet veya baskı altında, belirsizlik içinde, her açıdan sömürülerek, yarınımızın ne olacağını bilmeden nefes almak zorunda bırakılıyoruz.

Ancak kadınlar sadece öldürüldüklerinde haber oluyor.

Biz ise kadınların isimlerinin ölümleriyle değil yaşamlarıyla, yaşadıkları şiddetle değil gerçekleştirdikleri hayalleriyle haber olduğu bir dünya için buradayız!

Ve umudumuz birbirimizde. Umudumuz birlikteliğimizden aldığımız güçte, kadın dayanışmasında.

Umudumuz her gün şiddetten uzak bir hayat için her bir nefesimizle verdiğimiz ortak mücadelede.

Bundan daha ferah, daha özgür, daha eşit, kimsenin kimliğinden ötürü şiddete uğramayacağı bambaşka hayatlar hayal ederek el ele veriyoruz. Bunu biz yapmazsak kimse bizim için yapmayacak, biliyoruz.

O zaman el ele verip güç birliğine varmışınız? İfadesinde bulundu.

Yapılan Basın açıklamasına: Tohumdan Çınara, Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, yöneticileri, üyelerinin yanın sıra, CHP Kadın kolu Başkanı Adile Kaymakçı Sal, CHP Eyüpsultan İlçe Yönetimimiz, Didem Eraslan, CHP Eyüpsultan İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Elif Yazar Bilgin, CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Filiz Gökçe, İYİ Parti Eyüpsultan ilçe Yönetim Kurulu Üyesi Esengül Kekiç ve İsmail Çorbacı, Pir Sultan Abdal Alibeyköy Cemevi Kadın Kolu Başkanı Esengül Kılıç, STK, yöneticileri, üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir