TİSK Başkanı’ndan asgari ücret ve EYT açıklaması

Bugün Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ile bir araya gelen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, EYT ve asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bugün Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ile bir araya gelen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, EYT ve asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundu.

Akkol, “Son 2 asgari ücretteki 3’lü imza sürecini önemsiyoruz. Ortak mutabakat devam etmeli” dedi ve işverenler olarak asgari ücrette istikrarlı, dengeli bir rakam için ellerini taşın altına koyacaklarını ifade etti.

“İşletmelerin rekabetçiliği ülkemizdeki istihdam için ve çalışma arkadaşlarımızın daha fazla gelire ulaşması için çok önemli bir konu” diyen Akkol, “Bu sebeplerle EYT konusunda hem çalışanların hem de işletmelerin beklentilerini aynı anda karşılayacak çözümler olmalı” diye konuştu.

‘EMEKLİLERLE ÇALIŞANLAR ARASINDAKİ SGK PRİM FARKI GİDERİLECEK’

EYT konusunda bakanlığa 3 öneri verdiklerini ve işverenin bu konuda yalnız bırakılmayacağının müjdesini aldıklarını belirten Akkol, şöyle dedi:

“Birincisi, emekli olup çalışmaya devam edecek arkadaşlarımızın SGK primi ve işveren maliyeti artıyor. TİSK bir anket yaptı. Şunu gördük: Yüzde 80’in üzerindeki EYT kapsamında çalışan iş hayatına devam etmek istiyor. İşverenler de yine büyük oranda istihdam ilişkisini devam ettirmek istiyor. Burada bir uyum görüyoruz. Bu uyumun da kaybolmamasını istiyoruz.

Emeklilerle çalışanlar arasındaki SGK prim farkı giderilecek. Bunun müjdesini sayın bakanımızdan aldık. Bu, emekli olup çalışma hayatına devam etmek isteyenler için çok kıymetlidir.

‘İŞVERENİN YALNIZ BIRAKILMAYACAĞININ MÜJDESİ’

İkincisi, emekli olacak çalışanların aynı anda emekli olması durumunda ciddi finansman çıkması söz konusu. Bakanımız KGF’den uygun kredi ile işverenlerin yalnız bırakılmayacağı müjdesini verdi.

Üçüncü konu yüzlerce kişinin aynı anda emekli olması durumunda iş sağlığı ve güvenliğini etkileyecek durumlar ortaya çıkabiliyor. Planlama dahilinde olunması gerekiyor.”

Ayrıntılar geliyor…

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir