Temelli’den çağrı: Yan yana duralım

Example HTML page

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve HDP Merkez Yönetim Kurulu’ndan (MYK), Van, Diyarbakır ve Mardin belediye başkanlıklarına kayyım atanmasının ardından muhalefet partilerine çağrı geldi. Temelli, İstanbul’da yinelenen yerel seçimleri anımsatarak “Şimdi demokratik siyasetten yana inisiyatif alma zamanıdır. Şimdi gelin bu hak gaspçılarına, bu soysuz siyasete karşı yan yana duralım” dedi. HDP MYK’den ise “tüm demokrasi güçleri, Meclis içindeki ve dışındaki tüm muhalefet partileri ve sivil toplum kuruluşlarıyla dayanışma çağrısı” geldi.

Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınması üzerine HDP MYK olağanüstü toplandı. Toplantının ardından Temelli, MYK üyeleri ve milletvekilleri ile birlikte HDP Genel Merkezi’nde basın açıklaması yaptı. Üç büyükşehir belediyesine kayyım atanmasını “sivil darbe” olarak niteleyen Temelli, “Bu sabah yine kara bir güne uyandık. Bu iktidar, AKP-MHP bloku, Erdoğan rejimi, Türkiye tarihine bir utanç sayfası daha ekledi. 19 Ağustos Türkiye tarihine sivil darbe olarak geçti” dedi.

“Demokratik bir zeminde mücadele edeceklerini” söyleyen Temelli, “Bu saldırı sadece HDP belediyelerine yönelik değildir. Bu saldırı demokraside buluşmuş insanlara bir saldırıdır. Kayyım atanan belediyeler; Diyarbakır, Van, Mardin ama İstanbul’a, Adana’ya, Ordu’ya, Türkiye’nin her yerinde seçilmişlere yönelik bir saldırıyla karşı karşıyayız. Şimdi demokratik siyasetten yana inisiyatif alma zamanıdır. Şimdi gelin bu hak gaspçılarına, bu soysuz siyasete karşı yan yana duralım” ifadelerini kullandı.

“Kayyımsız ülkeyi yönetemeyecek hale gelen iktidar siyaseten ‘Ben acze düştüm, yönetemiyorum’ diyor” diyen Temelli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Nasıl 31 Mart seçimlerinden sonra seçmen iradesini yok saydılar, mazbatalarını vermediler, birçok yerde hileyi seçime karıştırdılar, hatta hızlarını alamadılar İstanbul’a bile kayyım atadılar; ama nasıl tüm bu uygulamalara gerekli yanıtı 23 Haziran’da hep beraber demokrasi zemininde buluşarak vermişsek, yine vereceğiz. Mutlaka ve mutlaka bu iktidarın yaptıklarından hesap soracağız. Demokrasi mücadele ile kazanılacak. Demokrasiyi birilerinden beklemeyeceğiz. Kaybettiler, yine kaybedecekler. Kazandık yine kazanacağız.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir