Suruç’ta yaşananlar aydınlatılmalı

Example HTML page

Suruç’ta yaşananlar aydınlatılmalı

TTB Merkez Konseyi Üyesi Adıyaman, Sağlık Bakanlığı ve Suruç Valiliğinin sessizliğine dikkati çekerek Suruç’ta yaşananların aydınlatılmasını istedi

BirGün/Ankara Haberi

Urfa’nın Suruç ilçesindeki seçim çalışması sırasında gerçekleşen, 3 kişinin öldüğü 5’i ağır olmak üzere 9 kişinin yaralandığı olay ile ilgili açıklama yapan TTB Merkez Konseyi Üyesi Prof. Dr. Sinan Adıyaman, “Yaralıların hastane içerisinde öldürüldüğüne dair iddialar aydınlığa kavuşturulmalıdır” dedi.

14 Haziran Perşembe günü Suruç’ta yaşanan ve AKP milletvekilinin kardeşi Mehmet Yıldız ile Esved Şenyaşar, Fadıl Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar’ın hayatını kaybettiği olayda iki kişinin yaralı olarak getirildiği hastanede öldürüldüğü iddiaları aydınlatılmayı bekliyor. TTB Merkez Konseyi üyeleri yaralıların hastanede öldürüldüğü ve sağlık çalışanlarının görevlerini yerine getirmesine izin verilmediği iddiaları ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

TTB Merkez Konseyi üyeleri adına açıklamayı yapan Prof. Adıyaman, “Her koşulda yaşatmak için var olan hekimler ve TTB olarak büyük kaygı duyuyoruz. Ölümlerin ikisinin hastanede olması ve acil servis başta olmak üzere hastanenin hizmet veremez hale getirilmesi kaygılarımızı daha da artırmaktadır. Yaralıların hastanede öldürülmesine ilişkin iddialar ülkeyi yönetenler tarafından açıklığa kavuşturulmalıdır” diye konuştu.

Emniyet tedbir almadı
Tedavi olmak üzere hastaneye gelen kişilerin burada yaşamlarını yitirdiğini belirten Adıyaman, şunları söyledi:

“Olay esnasında hekimler ve diğer sağlık çalışanları görevini yapamaz hale gelmiştir. Hekimler yaralıların tedavilerini gerçekleştirirken hastalarının katledilmesine tanıklık etmiştir. 112 ambulansları engellenerek çalışamaz hale gelmiş, hastaların nakli gecikmiştir. 112 ile birlikte olaydan haberdar olan emniyet güçleri tarafından hastane içinde yeterli önlem alınmamış ve bu ihmal ölümlerin artmasına ve delillerin sağlıklı biçimde toplanmamasına neden olmuştur.

Bugüne kadar Sağlık Bakanlığı’ndan ve Şanlıurfa Valiliği’nden kapsayıcı ve soruları aydınlatıcı bir açıklama yapılmamış olması kamuoyunun kaygılarını artırmaktadır. 17 Haziran günü aralarında TTB, Diyarbakır Tabip Odası, Diyarbakır Barosu’nun bulunduğu örgütlerin ilçeyi ziyaret girişimi antidemokratik biçimde engellenmiştir. Hastanelerin hasta, hekim ve sağlık çalışanları açısından güvenli hale getirilmesi için Sağlık Bakanlığı derhal gereğini yapmalıdır.

TTB heyetinin Suruç Devlet Hastanesi’ni ziyaret etmesi ve inceleme yapabilmesine olanak sağlanması için Sağlık Bakanlığından randevu talep ettik.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir