SOL Parti’den Bakan Koca’ya 5 soru: AKP kongrelerinde virüs bulaşmıyor mu?

SOL Parti, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yönelik 5 soru yöneltti, “AKP kongrelerinde virüs bulaşmıyor mu?” diye soruldu. Açıklamada, “Kapalı salonda ve kalabalık ortamda pandemi kurallarına uyulmadan yapılacak AKP kongresi için bilim kurulundan da, sağlık bakanından da açıklama bekliyoruz” denildi.

SOL Parti'den Bakan Koca'ya 5 soru: AKP kongrelerinde virüs bulaşmıyor mu?

SOL Parti, salgın tedbirlerinin hiçe sayıldığı AKP’nin 7. Olağan Kongresi’ne ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya 5 soru yöneltti.

“AKP kongreleri, açılışlar, cenaze törenleri ve açılımlar, vaka sayıları ile yoğun bakım, hastaneye yatan hasta sayılarının ve dolayısıyla can kayıplarının artışına yol açmaktadır” denilen SOL Parti açıklamasında, “Haritadaki iller kıpkırmızı kesildi, onların yüzleri kızarmadı! COVID-19 salgın yönetimi, Sağlık Bakanlığının koordinasyonunda Bilimsel Danışma Kurulunun önerileri dikkate alınarak yapılmaktadır. Oysa pandemi kurallarına başta AKP uymamaktadır” ifadeleri kullanıldı.

“SAĞLIK BAKANINDAN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ”

“AKP kongreleri, açılışlar, cenaze törenleri, açılımlar vaka sayıları, hastaneye yatan hasta sayısını ve can kayıplarını artıyor” ifadelerine yer verilen açıklama şöyle devam etti:

“23 Mart’ta Sağlık Bakanı twitter da “DİKKAT ETMELİYİZ. Bugün 26 bin 182 yeni vaka tespit ettik. 138 can kaybımız var. Vaka ve kayıp sayıları hayatımızı, sağlımızı, çaba göstererek kazandığımız serbestliği tehdit ediyor. Geri dönüş yolumuz tedbirdir.’’ mesajını paylaşıyor. Sayın Bakan, pandemi kurallarını önemsemeden gerçekleştirilecek olan bugünkü kongre neden kapalı salonda ve kalabalık ortamda yapılmaktadır.

2 aydır salgın önleme kurallarına uyulmadan kapalı ve kalabalık ortamlarda AKP ilçe, il, il kadın, il gençlik, genel merkez kadın, genel merkez gençlik kongreleri ‘’lebaleb dolu’ ’yapıldı. Bugün ise AKP merkez kongresi yapılıyor. Sağlık Bakanından ses yok. Kapalı salonda ve kalabalık ortamda pandemi kurallarına uyulmadan yapılacak AKP kongresi için bilim kurulundan da, sağlık bakanından da açıklama bekliyoruz!”

“HARİTADAKİ İLLER KIPKIRMIZI KESİLDİ AMA YÜZLERİ KIZARMADI”

“Sayın Bakan; suskunluğunuz ‘lebaleb’ dolu AKP il kongrelerine onay verdiğiniz ve tüm bilimsel inandırıcılığınızın ortadan kalktığı anlamına gelmektedir” denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Haritadaki iller kıpkırmızı kesildi ama yüzleri kızarmadı. Vatandaşlardan temizlik, maske, mesafe kurallarına uyulması istenmekte; kurallara uyulmaması halinde ise yeniden kısıtlamaların, yasakların geleceği belirtilerek pandemi ile mücadelede suçun yine vatandaşa yıkıldığı görülmektedir. Pandemi kurallarına uymayanların vatandaşlardan salgın tedbirlerine riayet etmelerini istemesi ne kadar inandırıcıdır ve hangi ahlaka, bilimsel kritere ve gerçekliğe uymaktadır?

Salgında yüksek riski yaratan AKP’nin uymadığı pandemi kuralları ve söylemleridir. Aşı getirmeyen, kurallara uymayan AKP her gün yayınlanan tablolarda rakamlara sıkıştırılan ölümlerin yegane sorumlusudur. Salgında suçlu aranıyorsa, tek suçlu suçu halka yıkan, açlık, sefalet, hastalık yaratan tek adam rejimidir!”

BAKAN KOCA’YA 5 SORU

Açıklamada, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle 5 soru yöneltildi:

“1- AKP kongrelerinde virüs bulaşmıyor mu?

2- Kongreleriniz toplum sağlığından daha mı önemli?

3- Kongreler bitiyor yasaklar pazartesi geliyor mu?

4- Aşı yok. Aşılar nerede?

5- Biotech şirketinden getirilen aşılar kongreye katılanlarına mı yapıldı?”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir