Sivasın Akıncılar İlçesin de Var mı burada ‘Hayır’ verecek?’ diyerek ateş açtı: 1 ölü

sivasin-akincilar-ilcesin-de-var-mi-burada-hayir-verecek-diyerek-ates-acti-1-olu
Sivas’ın Akıncılar ilçesine bağlı Şenbağlar köyüne 2 gün önce tatile gelen İstanbul’da taksi şoförlüğü yapan evli ve 3 çocuk babası Hüseyin Eser, pompalı tüfekle köyün dernek lokalinin önüne gelip “Var mı burada ‘Hayır’ verecek o….. ç…..” diye bağırdı ve iki el ateş açtı. O sırada kendisine tepki gösteren 62 yaşındaki Hüseyin Eseri elindeki pompalı tüfekle öldürdü.

Sivas’ın Akıncılar ilçesinde bir kişi, girdiği köy lokalinde “Var mı burada ‘Hayır’ verecek?” diye bağırıp küfür ettikten sonra, kendisine tepki gösteren 62 yaşındaki bir vatandaşı pompalı tüfekle vurarak öldürdü.

Şoke eden görüntü! Sünnet kıyafeti dükkanı cephanelik çıktı
LOKALİN ÖNÜNDE İKİ EL ATEŞ AÇTI

Olay dün akşam saatlerinde Sivas’ın Akıncılar ilçesine bağlı Şenbağlar köyünde meydana geldi. İstanbul’da taksi şoförlüğü yapan evli ve 3 çocuk

babası Hüseyin Eser 2 gün önce tatil için köyüne geldi. Burada çobanlık yaptığı belirtilen 44 yaşındaki Veli Çalışkan, Şenbağlar Köyü Derneği Lokali’nin önünde oturan Hüseyin Eser’e pompalı tüfekle 2 el ateş etti.

‘VAR MI BURADA ‘HAYIR’ VERECEK O….. Ç…..’

Gazete Manifesto‘da yer alan habere göre Çalışkan’ın dernek lokaline gelmesinin ardından “Var mı burada ‘Hayır’ verecek o….. ç…..” diye bağırdığı, buna tepki gösteren ve kendisine terbiyeli olmasını söyleyen Hüseyin Eser’e ateş ettiği öğrenildi. İlk ateşten sonra elinden yaralanan Hüseyin Eser’in kendini korumak için Çalışkan’ın üzerine atıldığı ve bu esnada ikinci ateşle kalbinden vurulduğu da edinilen bilgiler arasında.

HASTANEDE KURTARILAMADI

Olayın köylüler tarafından duyurulması üzerine köye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ambulansla yaralı olarak Akıncılar Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Hüseyin Eser’in burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi. Jandarma ekipleri saldırgan Veli Çalışkan’ı köyde gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

VALİLİK ‘ADLİ VAKA’ DEDİ

Şenbağlar köyündeki olayla ilgili olarak Sivas Valisi Davut Gül kısa bir yazılı açıklama yaptı. Vali Davut Gül açıklamasında, “Olay adli bir vakadır, öldüren şahıs alkollüdür. Köyde herhangi bir siyasi çatışma yoktur. Daha öncesinde bu konuyla ilgili güvenlik güçlerine intikal eden bir durum olmamıştır” ifadelerine yer verdi.

‘BÖYLE BİR OLAY GERÇEKLEŞMİŞTİR’

Öte yandan CHP Akıncılar İlçe Başkanı Hüseyin Çiçek ise olayla ilgili olarak, “Köyümüzde böyle bir olay yaşanmış. Referandumdan dolayı evet-hayır tartışması olmuş. Zanlı alkolün de de etkisiyle küfür etmiş. Daha sonra evine gidip silahını alıp geldikten

sonra ateş etmiş. Olay böyle gerçekleşmiş. Köylülerimizden de bu yönde bilgiler aldık” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir