Sırrı Süreyya Önder tahliye edildi

2013 yılındaki Newroz konuşmasında “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla üç yıl altı ay hapis cezası verilen HDP eski Milletvekili Sırrı Süreyya Önder hakkında Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) “ifade özgürlüğünün ihlal edildiği” kararının ardından tahliye edildi.

Cumhuriyet Savcılığı’nın mütalasını görüşen mahkeme, Önder’in tahliye edilmesine karar verdi. Kararda şu ifadeler kullanıldı: “Hükümlü Sırrı Süreyya Önder hakkında ilamın mahkememize gönderilen Anayasa Mahkemesi kararı da nazara alınarak, infazın durdurulmasına ve adı geçen hükümlünün başka bir suçtan tutuklu ya da hükümlü olmadığı taktirde derhal tahliye edilmesine” bu konu ile ilgili Cezaevi Müdürlüğü’ne yazı yazılmasına…”

Mahkemenin kararı sonrası Önder tahliye edildi.

Sırrı Süreyya Önder tahliyesinin ardından yaptığı ilk açıklamada, “İçerideki arkadaşlarımızın hepinize çok selamları var. Normalde insanın böyle zamanlarda sevinmesi lazım faka bir yanımız hep içeride. Ne zaman ülke topyekun demokratikleşme, barış yolunda adım atarsa sevincimizi o zaman yaşayabiliriz. Anayasa mahkemesinin kararını oy birliği ile almasını çok önemli buluyorum.İnandığımızı söyledik. Ne dediysek barış için dedik.Barış için ve demokrasi için söylemeye devam edeceğiz.” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir