REFET BELE ORTAOKULU VE ERASMUS+AB PROJESİ’NİN ÖĞRETMENLERİNDEN BAŞKAN ALTINOK ÖZ’E ZİYARET

Example HTML page

Kartal 50. Yıl General Refet Bele Ortaokulu öğretmenleri ile Erasmus+Avrupa Birliği “Avrupa Halk Kültürünün Büyülü Dünyasındaki Küçük Kâşifler” (Small Explorers in a Magic Of European Folk Culture) projesinin öğretmenleri, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü makamında ziyaret etti.

 50. Yıl Refet Bele Ortaokulu (7)

Polonya, Portekiz, İspanya, İtalya, Hırvatistan, Litvanya ve Türkiye’den öğretmenlerin bulunduğu heyete; 50. Yıl General Refet Bele Ortaokulu Müdürü İlhami Çakır ve proje koordinatörü Aynur Ateş Aydın eşlik etti. Dünyanın farklı ülkelerinden kültürlerine ait hediyeleri Başkan Altınok Öz’e takdim eden heyet, verdikleri destekten dolayı da kendilerine teşekkür etti. Konuklarına “Bizim de en büyük öğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür.” diyerek Mustafa Kemal Atatürk’ün ilime vermiş olduğu değerden bahseden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal’ın değişim ve dönüşümüne değinerek balıkçı kentinden nasıl sanayi kentine dönüştüğünü maketlerle anlattı. 1949 yılında kütüphaneci olarak Ürgüp’e atanan Eşekli Kütüphaneci Mustafa Güzelgöz’ün hikâyesini gelen heyetle paylaşan Başkan Altınok Öz, Eşekli Kütüphanecinin heykelinin, Kartal Meydanı’na konulacağını söyledi. Son olarak TAK Kartal ve proje odasını heyete gezdiren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Havuz Sokak Yanı Parkı ile alakalı konuklarını bilgilendirirken, ‘Mozaik Kaplı Havuz’ çalışmasında çöpe atılmış renkli şişelerden bir parkın tüm mozaiklerini yapan ve İspanya’da Art Nouveau akımının öncüsü olan ünlü Katalan mimar Antoni Gaudi’den esinlendiklerini anlatı.

 50. Yıl Refet Bele Ortaokulu (8)

Ziyaretin sonunda öğretmenlere Kartal’ın tarihini anlatan bir kitap hediye eden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, konuklarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür etti.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir