“OĞUZ KAAN SALICI GECE VARDİYASINDA”

2014 yerel seçimlerine hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı önceki gece, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, İl Başkan Yardımcıları ve CHP İlçe Yöneticileri ile birlikte Bakırköy ve Bahçelievler’deki taksi duraklarını ziyaret ederek taksici esnafını dinledi.

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve İl Yöneticileri, haftanın belirli geceleri, gece çalışan meslek gruplarını ziyaret ederek sorunlarını dinliyor. Doktor, hemşire, polis, şoför, vb. onlarca meslek grubu gece mesaisinde iken İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı gece – gündüz demeden sokakta, halkın yanında oluyor. Salıcı ve CHP’liler ‘Gece Vardiyası’nda daha önce hastane ve hal ziyaretleri gerçekleştirmişlerdi.

‘Gece Vardiyası’nda üçüncü durak; Bakırköy’de ve Bahçelievler’deki taksi duraklarıydı. CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, İl Başkan Yardımcıları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi CHP Grubu Üyeleri ile Bakırköy ve Bahçelievler’deki taksi duraklarını ziyaret etti, taksicilerin sorunlarını dinledi.

Bakırköy Osmaniye’de ve Bahçelievler’de taksi duraklarını ziyaret eden Salıcı’ya taksici esnafının en çok şikâyet ettikleri konuların başında; akaryakıt fiyatları, birbirinden farklı trafik sigorta tarifeleri, İstanbul trafiği ve korsan taksiler oldu.

Taksiciler özellikle, bir süre önce gündeme gelen ve AKP tarafından ‘korsan taksiciliği bitirecek düzenleme’ olarak sunulan ‘VIP taşımacılık’ ve ‘filo taşımacılık’ uygulamalarının korsan taksiciliğin tamamen yasal hale getirilmesinden başka bir şey olmadığını ifade etti.

Bu uygulamayla, özellikle taksi duraklarının yok olma ve kendilerinin de işlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını kaydeden taksiciler, konuyu kamuoyu gündemine taşımak için CHP ve İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’dan da destek istedi.

Taksicilere destek sözü veren Salıcı, taksimetre ücretlerine gelen zam konusunun hatırlatılması üzerine, “Yapılan zamlarla taksici esnafımız mutlu değil. Zam gelince vatandaşımız mutsuz oluyor, daha fazla ödeyeceğim diye. Zam yetersiz diye taksici esnafı mutsuz oluyor. Bu arada dünyanın en pahalı benzinin kullanıyoruz bu konuyu kimse konuşmuyor” dedi.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, “Gündüz çalışmanın zorlukları var, ama toplumun büyük bir kısmı gündüz çalışıyor. Gece çalışmanın da kendine göre zorlukları var. En çok hayatını kaybeden ve saldırıya uğrayan ikinci meslek grubu taksiciler. Bu olayların büyük bir kısmı da gece gerçekleşiyor” dedi.

İstanbul’da taksici olmanın kazanç elde etmek dışında, kendi hayatını riske almak oluğuna dikkat çeken Salıcı, “Biz, bu gece ziyaretlerini yaparken arkadaşlarımızın sıkıntılarını dinlemek için belediye başkanımızı aldık, il ve ilçe yöneticilerimizi yanlarımızda getirdik. Sorun neredeyse bu konuda onu halletmek için buradayız. Elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz. Bu uygulamamız her hafta düzenli olarak devam edecek” diye konuştu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir