Muharrem İnce, CHP’den e-Devlet üzerinden istifa etti

Muharrem İnce, e-Devlet üzerinden CHP’den resmen istifa etti. İnce, “CHP artık bir tabela partisidir” dedi. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘istifa’ çağrısında bulunan İnce, “Görev sürenin yarısını devirdin, verdiğin hiçbir sözü tutamadın” dedi.

Yeni parti çalışmalarını sürdüren Muharrem İnce, e-Devlet üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifa etti. İnce basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Atatürk’ün partisi kalmamıştır. CHP artık bir tabela partisidir” dedi.

Yeni parti çalışmalarını sürdüren Muharrem İnce, basın toplantısı düzenledi.

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestolar hakkında konuşan Muharrem İnce, “Evet Sayın Cumhurbaşkanı sen de istifa etmelisin. Bu muhalefet diyemiyor bunu, meydan okuyamıyor. Bu iktidar bu muhalefetten, bu muhalefet bu iktidardan çok memnun. Herkes yerinden memnun ama biz memnun değiliz. Biz üçüncü bir yol sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

“Sayın Erdoğan niye istifa etmeli” diyen İnce, ekonomi rakamlarını işaret etti. İnce, “Görev sürenin yarısını devirdin, verdiğin hiçbir sözü tutamadın. Biz Türkiye’ye bir çıkış yolu yaratacağız, bu ülkede adaleti tesis edeceğiz, yaptığımız her işte vicdan olacak, üretim olacak” diye konuştu.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘istifa et’ diyemeyen muhalefet de istifa etmelidir” diyen İnce, “İkisi de birbirinden beter. Biri merkez de, diğeri belediyelerde iktidar. Mutlu bir azınlık var ülkede. Bi iktidardan da bu muhalefetten de huzur gelmez ülkeye” dedi.

“YOLUMU AYIRIYORUM”

“CHP ideolojik savrulmalar yaşamaktadır, parti tabanı ile üyeler arasında derin uçurum oluşmuştur” diyen İnce, şunları söyledi:

“Bugün yol ayrımında olduğumu biliyorum. 42 yıl içinde her kademede görev yaptım. Hâlâ Atatürkçüyüm, Cumhuriyetçiyim, kurucu değerlere bağlıyım. Bir yandan partiyi yönetenler partinin evlatlarına iftira atarken, CHP ile mücadele eden insanlarla kol kola fotoğraf vermişlerdir. Atatürk’ün partisi kalmamıştır. CHP artık bir tabela partisidir.

ABD’den demokrasi dilenenlerden yollarımı ayırıyorum, Atatürk’e kefere diyenlerle yolumu ayırıyorum, Mustafa Kemal deyip de Mustafa Kemal Atatürk diyemeyenlerle yolumu ayırıyorum, grup başkanvekili seçimini atamaya getirenlerle yolumu ayırıyorum, FETÖ’cülerle, Sarosçularla yollarımı ayırıyorum. Bu arkadaşlardan yolumu ayırıyorum. Atatürk’ün emanetini işgalden kurtarmak için yolumu ayırıyorum.”

“BİZİM ASLA İŞİMİZİN OLMADIĞI YER CUMHUR İTTİFAKI”

Bizim asla işimiz olmadığı yer Cumhur İttifakı” diyen İnce, “Hedefimiz yüzde 50+1. Bölmek için Cumhur İttifakı yerine gitmemiz lazım, ne bölmesi. ‘Başka oy verecek yer yok’ diyenler için seçenek sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

İnce, “Teknolojiyi kullanarak, birazdan e-devletten CHP’den istifa edeceğim. Bunun gerekçesini de yazılı olarak göndereceğim” dedi.

İnce ayrıca, “İstifa eden 3 arkadaşımız Memleket Hareketi’ne katılmışlardır. Parti çalışmalarına devam ediyorlar” diye konuştu.

E-DEVLET ÜZERİNDEN İSTİFA ETTİ

Muharrem İnce, saat 16:20’de ise e-Devlet üzerinden resmen CHP’den istifa etti.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir