Moody’s CHP’nin notunu AKP’nin üzerine çıkardı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin notunu Aaa düzeyine yükseltti. Yani CHP’li belediyenin notu Türkiye’nin Baa3 notunun tam 10 basamak üzerine çıktı.

CHP NİN NOTU

Peki, nedir Aaa notunun anlamı?

En iyi seviye, en az risk anlamına geliyor Aaa notu. Yani Amerika Birleşik Devletleri, Almanya ve İsviçre’nin not düzeyi oluyor Moody’s in CHP’li belediyeye verdiği not.

Peki, niye bu not CHP’li belediyeye veriliyor?

Çünkü İzmir Büyükşehir Belediyesi sağlam faaliyet performansı, etkin finansal yönetim, güçlü belediye ekonomisine sahip olduğu için bu not veriliyor. Bu arada Moody’s, en iyi notunu verirken; döviz riskine karşı koruyucu önlemlerin alındığı ve finansal yükümlülüklerini yerine getirecek en yüksek kapasiteye sahip olduğunu belirtiyor İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin.

aziz-kocaoğlu

Gelelim bütün bunları niye anlattığımıza…

Anlattık, çünkü; AKP belediyeciliğiyle övünüyordu. Ama CHP belediyecilikte AKP’yi çoktan geçti. CHP’li İzmir ve Eskişehir örneklerinin yanına yaklaşamıyor AKP’li belediyeler. Bildiğiniz gibi İstanbul 22 yıldır AKP tarafından yönetiliyor. Ama şehir gittikçe kasabaya dönüştü. Taksim, Üsküdar meydanları yıllardır inşaat alanı oldu. Bitmek tükenmek bilmiyor yap-bozlar. Yürümek mümkün değil. Yine İstanbul’un Kurbağalıdere’si ve diğer derelerden lağım akıyor. Hattâ düşen kayboluyor İstanbul’un derelerine.

63882_32793

Eşkişehir Çağdaş Kentleşmeanlayışı ile Yaşanabilinirlikte Önde Gidiyor.

Hâlbuki Eskişehir’in eskiden sürekli taşan Porsuk Çayı tertemiz ve üzerinde tekneler seyahat ediyor artık. İzmir’in meydanları tertemiz. Muğla yine öyle. Eskişehir, Muğla ve İzmir’de canlı bir büyük şehir yaşamı var.

AKP Belediyeleri Kentleri Kasabaya Dönştürdü.

AKP’li belediyelerde kasaba yaşamına dönülüyor. İşte bu nedenle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin notu Ba yani çok riskli düzeyde. Dolayısıyla en iyi kalite notunu alan CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 11 kademe altında İstanbul’un notu. Hâlbuki İstanbul Büyükşehir Belediyesi iktidar partisinin belediyesi olduğu için her türlü desteği merkezî otoriteden alıyor.

AKP Hükümeti İzmir Büyükşehir Belediyesine Engel Çıkartmasına Rağmen;

Buna karşılık AKP hükümeti, İzmir’e her türlü engeli çıkartıyor. Ama buna rağmen İzmir’in notunu Moody’s, Türkiye’nin Baa3 negatif olan notunun epeyce üzerine çıkartıyor. Ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ABD, Almanya, İsviçre düzeyinde değerlendiriyor.

CHP’li Belediyeler de Asgari Ücrette Farkındalık…

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir