MHP İstanbul İl Başkanı ile Tuğrul Türkeş arasında ‘azgın milliyetçilik’ atışması

MHP’nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in oğlu olan AKP’li Tuğrul Türkeş’in ‘azgın milliyetçilik’ yazısına MHP’den yanıt geldi. Partinin İstanbul İl Başkanı, “Bu ağız serok Ahmet’in ağzıdır” dedi. Türkeş, bu ifadelere yanıt verdi.

MHP’nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in oğlu, AKP Milletvekili Tuğrul Türkeş’in, muhalefet partilerine yönelik siyasi saldırılar ardından yaptığı ‘azgın milliyetçilik’ çıkışına MHP’den yanıt geldi. MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, “Bu ağız serok Ahmet’in ağzıdır” dedi.

Kişisel Twitter hesabından Türkeş’e yanıt veren Gür, paylaşımında Tuğrul Türkeş ile eski başbakan, Genelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun birlikte bir fotoğrafını da kullanarak şunları yazdı:

“Yıldırım Tuğrul Türkeş azgın milliyetçilikten dem vurmuş. Kendilerine Başbuğumuzun emaneti diye bakarken aslında Başbuğ’un bize emaneti Türk Milliyetçiliği’ni kavrayamadığını ilan etmiş. Bu ağız serok Ahmet’in ağzıdır. Serok’un suflesiyle Başbuğ’un oğlu olarak konuşma hakkın yoktur.”

TÜRKEŞ’TEN YANIT

Türkeş ise, MHP’li Birol Gür’e verdiği yanıtta, yazısındaki ifadeleri tekrarladı.

Türkeş, şöyle yazdı: “Açıkça ifade ediyorum ki; ben filizlenen bu azgın milliyetçiliğe karşıyım” diyen Türkeş, “Azgın milliyetçiliğin hiçbir fikri derinliği bulunmaz. Yarının Türkiye’siyle ilgili hiçbir fikri yoktur. Sözü de hareketi de salt kaba kuvvettir. Bu nedenle de milleti temsil edemez.”

Bu mesajın ardından Gür ise Türkeş’e, “Yıldırım Tuğrul Bey, bana cevap verme, tarihe cevap ver, Ülkücü şehitlerimize cevap ver, merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’e cevap ver…Eğer yüreğin yetiyorsa! Bil ki, azgın milliyetçilik olmaz, oldu/oluyor diyen zaten milliyetçi olamaz..” ifadeleriyle yanıt verdi.

NE OLMUŞTU?

Türkeş, Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Türk Devlet ve Toplulukları Dostluk, Kardeşlik ve İşbirliği Vakfı’nın (TÜDEV) resmi internet sitesinde “Azgın Milliyetçilik: 21’inci yüzyılın ilk çeyreğinde Dünya ve Türkiye’deki gelişmeler üzerine” başlıklı bir yazı kaleme almıştı.

İlgili yazısında “Açıkça ifade ediyorum ki; ben filizlenen bu azgın milliyetçiliğe karşıyım” diyen Türkeş, “Azgın milliyetçiliğin hiçbir fikri derinliği bulunmaz. Yarının Türkiye’siyle ilgili hiçbir fikri yoktur. Sözü de hareketi de salt kaba kuvvettir. Bu nedenle de milleti temsil edemez” ifadelerini kullanmıştı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir