Meksika’da seçimde zorunlu cinsiyet kotası

Example HTML page

Meksika’da yerel seçimler öncesi adaylıklara cinsiyet kotası getirildi.

Orta Amerika ülkesi Meksika’da önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerde adaylar arasında cinsiyet eşitliği gözetilmesi için yeni kurallar belirlendi. Buna göre, eyaletlerin en az yarısında kadın aday gösterilmesi zorunlu hale getirildi.

Meksika Federal Yargı Gücü Seçim Mahkemesi (TEPJF) önceki gün duyurduğu kararda, 2021 yerel seçimleri öncesi, kadınların adaylık sürecine dahil edilmesi için bir dizi önlem aldı. Tüm siyasi partilerin cinsiyet kotasına uygun adaylar göstermesinin zorunlu hale getirildiği kararda, “Siyasi partiler, mevcut seçim sürecinde eyaletlerde adaylıklarını belirlerken eşitlik ilkesini gözetmek zorundadır” denildi.

KADINLAR ADAY

Adayların Ulusal Seçim Enstitüsü’ne bildirileceğini belirten mahkeme, seçim sürecinde görev alacak resmi görevliler arasında da cinsiyet kotasının sağlanması gerektiğini belirtti. Kararda, “Yönetmelik, kadınların seçilmesini garanti etmese de, kadınların adaylık sürecine dahil edilmesini teşvik etmeye hizmet eder ve bu da daha fazla kadının seçilmesine yol açabilir” ifadeleri yer aldı.

Dört bine yakın kadının bu yıl erkek cinayetle hayatını kaybettiği ülkede kadın hakları mücadelesi öne çıkıyor. Mart ayında kadınlar cinayetleri protesto etmek için ülke genelinde bir günlük genel greve gitmiş, hükümetin erkek şiddetiyle mücadele etmesine yönelik çağrı yapılmıştı

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir