Meclis Başkanı Karadolap’ta Protesto Edildi

Example HTML page

 

Türkiye Büyük Meclis Başkanı İsmail Kahraman Yeni Anayasada Laiklik Kaldırılmalıdır sözlerinden  dolayı Eyüp Karadolap’ta proresto edildi.

Meclis Başkanı Karadolap'ta Protesto Edildi (2)

Karadolap mahallesinde çeşitli sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler ile gerçekleştirilen organizasyon,gülpa market önünden başlayarak Veysel Karani Caddesinde ki parkın önünde son buldu.

Sivil toplum örgütleri ve partiler adına ortak basın açıklamasını okuyan Cumhuriyet Halk Parti İlçe Başkanı Sinan Akçiçek şunları söyledi;”Türkiye de Laikliliğin benimsenmesi,üç temel değerden kaynaklanır;Vicdan Özgürlüğü,Dinsel İnanç Özgürlüğü ve kadın erkek eşitliğidir.Laiklik özgür düşüncenin anahtarı,demokrasiye giden yolun asfaltıdır.Toplumsal Barışın,hoşgörünün,birlik ve beraberliğin yapı taşıdır.Tüm bunların ışığında günümüz dünyasına baktığımızda,terörizmden temel hak ve özgürlüklerin ihlaline ve hatta yaşananşn temelinde politikacıların,din üzerinden menfaat ve güç elde eden sahte din adamlarının yattığı görülecektir”. diyerek sözlerini sürdüren CHP İlçe başkanı Sinan Akçiçek konuşmasının devamında; ” İsmail Kahramanın sözleri yeni gibi gözüksede aslında eski düşünceleri.Sivas Katliamında atılan en önemli slogan”Cumhuriyet burada kuruldu burada yıkılaca”değilmiydi? 4+4+4 sisteminin nihai hedefi ”Dindar ve kindar Gençlik”yetiştirmek olarak açıklanmamışmıyd? Şu anda ülkemizin içinde bulunduğu savaş ortamı,yaşanan ölümler,futbola kadar yansıyan kutuplaşma ve linç girişimleri,Kutuplaştırıcı,bölücü,mezhepçi,dinci eski ve geri siyaset zihniyetinin bir sonucu değilmi? dedi.

 Meclis Başkanı Karadolap'ta Protesto Edildi (1)

CHP İlçe Başkanı Sinan Akçiçek sözlerinin devamında;Bu konuda halkımız,cesaretle,laiklik karşıtlığının,gericilik olduğunu açıkça ilan etmelidir!

Parlamento içinde ve dışında gericiliğe karşı laiklik, şeriata karşı ortak bir ”Laik demokratik Blok”örmelidir.Çünkü,bugün bu ülkede solcu olmak,devrimci olmak:Laikliği savunmaktır.Dini ve etnik kimliklere değil,eşit yurttaşlığı öne çıkarmaktır.Bütün inançlara istediği gibi ibadet etme hakkı tanımaktır.Devletin dini finanse etmesine son vermeyi istemektir.İhtiyaç fazlası İmam Hatip Okullarını,tarikat yurtlarını kapatmayı savunmaktır.

Diyanete ve silahlanmaya ayrılan paraları Eğitime ve sağlığa ayıracağız demektir.Eğitimde laik ve bilimsel eğitimi savunmaktır.Parlamentoda,sokakta,kahvede,fabrikada,Üniversitede laik’lik lehine açıkça tavır almaktır.”diyerek Sözlerine son verdi.Grup atılan sloganlardan sonra olaysız bir biçimde dağıldı.

Meclis Başkanı Karadolap'ta Protesto Edildi (3) Meclis Başkanı Karadolap'ta Protesto Edildi (4)

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir