Manisa’da 5.1’lik deprem: İstanbul ve İzmir’de hissedildi!

Kandilli Rasathanesi’nden yapılan açıklamaya göre Manisa merkezli depremin büyüklüğü 5.1

Sat 14:26 sıralarında İstanbul ve İzmir’de hissedilen bir deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi’nden yapılan açıklamada, merkezi Manisa Kırkağaç olan 5.1 büyüklüğünde deprem gerçekleştiği belirtildi. Depremin derinliğinin 11.8 km olduğu açıklandı.

Kandilli Rasathanesi, Manisa’daki depremle ilgili yaptığı ikinci ‘revize’ açıklamasında ise depremin büyüklüğüne ilişkin bulgularını değiştirmedi. İkinci açıklamada, depremin derinliği 9.1 km olarak değiştirildi.

AFAD ise, depremin büyüklüğünün 4.8 olduğunu açıkladı. Açıklamada, “Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde saat 14.26’da 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir” denildi. AFAD, “Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibariyle, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır” bilgisi de verdi.

‘BİR BİNA YIKILDI’

Manisa Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Depremde can kaybı, yaralanma ve herhangi bir hasar meydana gelmemiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Ancak Manisa Kırkağaç’a bağlı Karakurt Mahallesi Muhtarı İdris Kat, 23 Ocak’ta Akhisar merkezli 5.4 büyüklüğündeki depremde hasar gören bir binanın yıkıldığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, Manisa’daki depreme dair konuştu. Soylu, “Depremde herhangi bir hasar meydana gelmedi” dedi.

22 OCAK’TA DA DEPREM OLMUŞTU

22 Ocak’ta da Manisa’nın Akhisar ilçesinde 5.4’lük bir deprem meydana gelmişti. Yerin yaklaşık 6,98 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem İzmir, Manisa, Aydın ve Denizli’nin yanı sıra Yalova, Bursa ve İstanbul’da da hissedilmişti.

MANİSA’DA DEPREM

Manisa’da 4,1 büyüklüğünde artçı bir deprem daha meydana geldi.

AFAD AÇIKLAMA YAPTI

Yaşanan artçı depremin ardından açıklama yapan AFAD, olumsuz bir ihbar alınmadığını belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibariyle, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir