Kalın’dan Rusya zirvesi açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Saray’da gerçekleştirilen kabine toplantısı sırasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Saray’daki kabine toplantısı sırasında açıklamalarda bulunuyor. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kalın, yarın Moskova’da gerçekleşecek olan AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin zirvesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kalın, Rusya görüşmeye yönelik, “Moskova’ya giderken temel çerçevemiz Rusya Federasyonu ile imzaladığımız İdlib mutabakatı çerçevesinde acilen bir ateşkesin sağlanmasıdır” ifadelerini kullandı.

Kalın’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

‘RUSYA ZİRVESİ’

“Moskova’ya giderken temel çerçevemiz Rusya Federasyonu ile imzaladığımız İdlib mutabakatı çerçevesinde acilen bir ateşkesin sağlanmasıdır.”

“İdlib’de yaşanan hadiseler çerçevesinde, bir ortak anlayışla bir mutabakata varma ümidiyle gidiyoruz.”

SURİYELİ MÜLTECİLER

“Külfet paylaşımı olmazsa herkesin yükü artar. Avrupalı dostlarımız, ‘Mülteciler sınırımıza gelmedikçe sorun yok’ şeklinde bakıyor. İmzalanan anlaşmanın temel hükümleri yerine getirilmelidir.”

“Avrupa, bize verdiği taahhütleri yerine getirmedi. 6 milyar euro verilecekti. Bunun yarısını verdiler. Kalan yarısını da film gibi uzatıyorlar. Artık Avrupa üzerine düşeni yapmalı.”

“Mültecilerin güvenli, gönüllü ve onurlu şekilde geri dönüşü sağlanacaksa bunun şartlarının Suriye sahasında oluşturulması gerekiyor.”

“AB ve ilgili taraflar sözlerini ne kadar hızlı tutarsa, krizin çözümü de o kadar hızlı olacaktır.”

LİBYA KRİZİ

“Meşruiyeti olmayan Hafter yönetiminin ilan edilen ateşkesi nasıl ihlal ettiğini görüyoruz. Artık uluslararası toplumun da bunu net bir şekilde görmesi ve buna göre adım atması gerekiyor.”

ENGİN ÖZKOÇ AÇIKLAMASI

“(Engin Özkoç’a yönelik ) O sözler, bir insana ait olabilecek bir söz değildir. Yapılan suçlamaları cevap vermeye dahi değer görmüyoruz.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir