İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener; Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu Ziyaret etti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu Gelecek Partisi Genel Merkezi’nde ziyaret etti. İki lider yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın açıklaması düzenledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yaptığı açıklamanın satır başları şöyle;

“İKTİDAR ELİYLE KAYBEDİLMİŞ BİR İSTİŞARE KÜLTÜRÜ VAR”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’yla yapılan görüşmenin kendisi açısından fevkalade bir görüşme olduğunu ifade eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener konuşmasına şöyle başladı. “Meclis açılırken, yaz boyunca yaptığımız Anadolu gezilerinde biriktirdiklerimizi, bizim tanımımızla “İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme” dair yaptığımız çalışmaları paylaştık. Aynı zamanda iktidar eliyle kaybedilmiş istişare kültürünü yeniden geliştirebilmek amacıyla bugün bir ziyaret gerçekleştirdik. Sayın Başbakan’la görüşlerimizi paylaştık, onların görüşlerini dinledik. Ekonomiyi, sosyal devleti, işsiz gençleri, demokrasinin geldiği noktayı, hukukun,adaletin nasıl yerlerde süründüğünü konuştuk. Bunlarla ilgili görüş alışverişinde bulunduk.”

“ERDOĞAN’IN TEMSİL ETTİĞİ PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ MİLLETİN OYLARIYLA ORTADAN KALKACAK”

Cumhur İttifakı bileşenlerinin hazırladığı Anayasa’ya dair kamuoyunun dahi bilgilendirilmediğini ifade eden İYİ Parti lideri Akşener tevatürün dışında hiçbir şey olmadığını ifade etti.

2023 ya da öncesinde yapılacak bir seçimde Erdoğan’ın temsil ettiği partili cumhurbaşkanlığı sisteminin milletin oylarıyla ortadan kalkacağını ifade eden Akşener şöyle konuştu; 2023’de ya da daha önce yapılacak bir seçimde; bu ucube sistemle, parlamenter demokrasinin, hukuksuzlukla, hukukun üstünlüğünün, adaletsizlikle, adalet kavramının yeniden tahkim edilmesinin, demokrasinin ortadan kaldırılmasıyla, demokrasinin tam ve kamil uygulanmasının, liyakatsizlikle, liyakat kavramının yeniden ihdas edilmesinin, yandaşlıkla kayırmacılık bir tartıya çıkacak. O tartıda da Erdoğan’ın temsil ettiği partili cumhurbaşkanlığı sistemi, milletimizin oylarıyla ortadan kalkacak. İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter demokrasiye milletimizin feraseti ve irfanıyla demokrasi yoluyla geçilecek” dedi.

“28 ŞUBAT ÜZERİNDEN BİR YÜRÜME OLURSA ERDOĞAN’A ÇOK ÜZÜLÜRÜM”

28 Şubat döneminde başka işler peşinde koşturanları bilgilendirmek için söylüyorum diyen Akşener, “O kararlar rahmetli Erbakan’ın imzaladığı, iktidarın diğer ortağı Başbakan Yardımcısı Çiller’in imzaladığı ve en son benim imzaladığım bir hükümet kararıdır dolayısıyla uygulanacağını söyledim. Ellerinde başka bir şey olmadığı için 28 Şubat üzerinden bir yürüme söz konusu olursa Erdoğan’a çok üzülürüm. Çünkü Erdoğan; 2001 yılında partisinin kuruluşuna beni davet etti. 2015’te Erdoğan bana başbakan yardımcılığı teklif etti aynı Erdoğan 2020’de ne kadar yerli ve milli olduğumu ifade edip, buyrun beraber bir berber dükkanı kuralım dedi ben bunların tamamını reddettim.

“DAYAK YERİM POSTA YEMEM”

Erdoğan ve payladaşlarına terörle arasına mesafe koyması gerektiğini ifade eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “HDP’yle, Abdullah Öcalan’la, Osman Öcalan’la, PKK’yla, Erdoğan’a ve paydaşlarına araya mesafe koymayı öneriyorum. TRT’de 31 Mart’ta Abdullah Öcalan’ın mektubu çıktı. Osman Öcalan mülakat verdi. Bu ne için yapıldı? Bu mektubun ve mülakatın çok değerli olduğu söylendi, neden biliyor musunuz? İstanbul’da seçim kazanmak için. Yazık yazık… Biz kırk kişiyiz birbirimizi biliriz bu kadarıyla bırakayım. Bu ülkede ölümle tehdit edildim, evim basıldı,birçok şey oldu ama bana posta koyup benim de geri durduğum hiçbir hadise olmadı. Dayak yerim posta yemem.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir