İnce’de Erdoğan’a ‘Pensilvanya’ yanıtı

İnce’de Erdoğan’a ‘Pensilvanya’ yanıtı


İnce: 2001’de Pensilvanya’ya gidip icazet aldığınız kişinin ismini, Allah’ın izni ile cumhurbaşkanı olduğumda vereceğim.


CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, partisinin Çanakkale’de düzenlediği mitinge katıldı.

#Çanakkale’deyiz!

Muharrem İNCE paylaştı: 28 Mayıs 2018 Pazartesi

Erdoğan’ın bugünkü Akhisar mitinginde sölyediği, “Eğer ki Pensilvanya’da Gülen’le görüştüğümü ispat etmezse namerttir” sözüne yanıt veren İnce, “Birkaç gündür sürekli bana laf yetiştiriyor. Ben dedim ki “2001’de partiyi kurarken Pensilvanya ‘ya gidip icazet aldın mı?” dedim. Bugün demiş ki “İspatlamazsan namertsin”. Bak açıklıyorum. Aramızda kalsın. Değerli hemşehrim Erdoğan. 2001’de Pensilvanya ‘ya gidip icazet aldığınızı bana söyleyen kişi, beraber gittiğiniz kişi. O aradı beni. “Beraber gittik” dedi. Allah’ın izni, milletin istiğiyle ile 24 Haziran’da cumhurbaşkanı olduğumda o arkadaş da rahata ereceği için adını vereceğim. Çok merak ediyorsan biraz düşün şu an kimle aran bozuk. Sen zaten çıkarırsın kim olduğunu” dedi.

Çanakkale’de konuşan İnce’nin açıklamaları şöyle:

‘DEMİREL’İN YAPTIĞI KÖPRÜDEN 10 LİRAYA GEÇİYORUZ DA ERDOĞAN’IN YAPTIĞINDAN NEDEN 100 LİRAYA GEÇİYORUZ?’

“Muharrem İnce gelince Çanakkale Köprüsü’nü yapmayacakmış diye bir dedikodu geziyormuş. Ben 4. köprüyü İnce yapar diyorum. Demirden betondan köprü yapmak kolay iş, ben gönüller arasında köprü yapıyorum. Çanakkale Köprüsü’nü yapacağım. Önce inceleyeceğim.
Demirel’in yaptığı köprüden 10 liraya geçiyoruz da Erdoğan’ın yaptığı köprüden neden 100 liraya geçiyoruz? Kör kuruşun hesabını sorarım. Köprü yapacağız, kazık yemek yok, avanta yok, rüşvet yok”
“ERDOĞAN ÇOCUK SAYISIYLA UĞRAŞSIN, BEN ÇOCUK BEZİNDEKİ KDV İLE UĞRAŞACAĞIM”

“Cumhurbaşkanının görevi milletin çocuk sayısı mıdır? Yoksa çocuk bezindeki KDV ile uğraşmak mıdır? Erdoğan çocuk sayısı ile uğraşsın, Erdoğan doğum yöntemiyle uğraşsın. Ben çocuk bezindeki KDV ile uğraşacağım”
“Erdoğan kaporta yapmaya talip ben arabanın beynini yapmaya talibim. Çünkü ben matematik biliyorum. Çünkü benim diplomam var”
‘100 LİRALIK BENZİN ALDIN 51 LİRA VERGİ ÖDÜYORSUN’

“Benzin istasyonuna gittin 100 liralık benzin aldın ödeyeceğin para 151 lira yani aldığın her 100 liralık mazotta 51 lira vergi ödüyorsun”
“Çifçilere bir şey anlatmak istiyorum. Ziraat bankası var değil mi? Geçenlerde bir medya kuruluşu el değiştirdi. 1 milyar dolar kredi verdiler, bu parayı Ziraat bankası nerden topladı?”.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir