İnce: Erdoğan’ı yargılamak benim işim değil, mahkemelerin işi


İnce: Erdoğan’ı yargılamak benim işim değil, mahkemelerin işi

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Denizli’nin Bozkurt İlçesinde düzenlenen mitingde konuştu. İnce “CHP pisliktir, çöplüktür’ diyen Erdoğan’a “Çöp diyor tezek diyor hiç cevap vermeyeceğim. Testide ne varsa ağızdan o çıkar. Cevap vermeyeceğim. Ekonomiyi nasıl batırdıklarını nasıl kurtulacağımızı açıklayacağım.” diye seslendi.

İnce’nin konuşmasının öne çıkan bölümleri şöyle:

-O çöp desin ben kuantum diyeceğim, o küfür etsin ben uzay diyeceğim; onun projesi kanal kazmak olsun benim projem huzur olacak.

-Her sene 10 bin akıllı çocuğumuzu yurdışına göndereceğiz. Ben bağırıp çağıran, küfreden cumhurbaşkanı değil, yol gösteren birisi olacağım.

-Akıllı telefon lazım da, akıllı cumhurbaşkanı da lazım.

-Aslında ben ondan daha zenginim. Bir kere ben hukuk devletine, özgürlüklere inanıyorum. İnsanlar arasında ayrım yapmam, benim defterimde yazmaz. Ben ülkemin bütün insanlarını seviyorum, gönlümde hepsine yer var. Malvarlığımız gariban olabilir ama benim gönlüm ona göre çok zengin.

-Bir kere ben bu ülkenin çocuklarına 16 yıl fizik anlattım. Geleceği anlattım. Bakın böyle bir dünya olacak, uzaydaki taşlardan maden toplayacaklar dedim. Türkiye’nin uydusu olmalı, laboratuvarları olmadı. 30 sene önce size telefonlar olacak, görüntülü arrayacaksınız desem gülerdiniz. Peki 30 sene sonra ne olacak, bunu akıllı çocuklarımız bilecek.

-Geçenlerde bir öğrencimle karşılaştım. Kalp cerrahıyım dedi. Mutluluğu görüyor musun? İşte ben bunun için zenginim. Sizin çocuklarınız için, hepimizin çocukları için adayım. Kendi çocuklarım için de.

-Bir insanı 3 kişi kıskanmaz. Anası, babası, öğretmeni. Öğretmeni de kendinden bir parça görür. Benim başarım var burada der. Bnim öğretmenim, yanına gittiğimde herkese beni tanıırı

-Güneşli günler göreceğiz çocuklar, motorları maviliklere süreceğiz. Bire bin verecek tohumlar.

-Madem ekonomi iyi; neden gelişmiş ülkelerde enflasyon yüzde 3’ken bizde 11. Neden cari açığımız bu düzeyde? Neden gençlerin yüzde 20’si işsiz? Ortada bir sorun var.

-Bir kadınlara, bir de gençlere güveniyorum.

Bu iktidarı kadınlar ve gençlerle değiştireceğiz.

-Cumhurbaşkanı olduğunda Tayyip ERdoğan’ı yargılayacak mısın diye soruyorlar. Hayır. O benim işim değil, mahkemelerin işi. Devlet intikamla, rövanşla yönetilmez. Devlet şöyle yönetilir: Birinci sınıf hakimler var. Onların içinden kurayla seçersin yüksek yargıyı. Ona da dersin ki, görevini düzgün yap, çay toplamaya gitme, düğmeni ilikleme. Cyumhurbaşkanı olduğumda bir toplantıya gittiğimde o yargıçlar ayağa kalkarsa onlara iki çift sözüm var. Kalkmayacaksınız! O yüksek yargıçlar günü geldiğinde beni de, Tayyip Erdoğan’ı da yargılamalı. Böyle olursa memleket düzelir. Bu düzene son vereceğiz.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir